Illustratiebeeld. Een man krijgt een zogenaamde boosterprik in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. Een man krijgt een zogenaamde boosterprik in Antwerpen. © Tessa Kraan

Wanneer is het uw beurt voor een boosterprik? En wie is al ingeënt? Dit is de stand van zaken in elk van de 80 Vlaamse vaccinatiecentra

Hoever staan onze Vlaamse vaccinatiecentra met de boosterprik tegen het coronavirus? Wanneer kan u een uitnodiging verwachten? Hoeveel risicopatiënten zijn al opnieuw ingeënt? En hebben we nog genoeg vrijwilligers? Het Laatste Nieuws contacteerde al onze vaccinatiecentra en zocht het uit. Lees hier alles over de stand van zaken in uw gemeente.

  1. UITGETEST. Het eten van dit ziekenhuis in Kortrijk is door Gault&Millau bekroond: “Een hoopje gemalen kalkoen... Het ziet er niet uit, maar het smáákt”
    PREMIUM

    UITGETEST. Het eten van dit ziekenhuis in Kortrijk is door Gault&Millau bekroond: “Een hoopje gemalen kalkoen... Het ziet er niet uit, maar het smáákt”

    Ziekenhuis az groeninge in Kortrijk bereidt elk jaar 292.000 maaltijden voor patiënten en dat die gesmaakt worden, is ook culinaire gids Gault&Millau opgevallen. Zij beloonde net als vorig jaar het ziekenhuis met een kwaliteitslabel. Het sein om zelf eens een tiental gerechtjes te proeven. En na te gaan hoe alles in het werk gesteld wordt om alles nóg lekkerder te maken. “Een culinair recensente reed speciaal vanuit Italië naar hier om te proeven. We hebben haar zelfs het recept van onze currysaus bezorgd.”
    Kortrijk
  2. Hanna (19) protesteert al sinds vorige week op haar kampeerstoel tegen Israëlische samenwerking KU Leuven: “‘Hamashoer’, noemden ze mij”
    PREMIUM

    Hanna (19) protes­teert al sinds vorige week op haar kampeer­stoel tegen Israëli­sche samenwer­king KU Leuven: “‘Hamashoer’, noemden ze mij”

    Stilaan wordt ze een vertrouwd gezicht aan de ingang van de Universiteitshal: de 19-jarige student biomedische wetenschappen Hanna De Boe. Vorige week ging de Aalsterse drie dagen lang in hongerstaking vanaf haar plooistoel, om de samenwerking tussen KU Leuven en haar Israëlische zusteruniversiteiten te bekritiseren. Zolang die niet wordt herzien, blijft de studente vastberaden op haar plek zitten. “Eén keer werd ik bespuwd door een voorbijganger.”
    Leuven