Voetbalclub Roeselare waarschuwt: man probeert jongetjes in auto te lokken

Zaterdag werden enkele spelertjes van Club Roeselare aangesproken door een onbekende die hen met voetbalstickerboeken probeerde mee te lokken in zijn auto.

Geert Neyt

“Zaterdagnamiddag waren er tijdens de wedstrijd van de U-17 enkele spelertjes van onze club met de bal aan het spelen achter het terrein van De Zoete Pinte aan de hoek van de Kaaistraat en de Mandellaan ”, zegt Koenraad Delameilleure van Club Roeselare.

“Zij werden toen aangesproken door een man die hen vroeg of ze niet mee wilden komen in zijn wagen om naar prentenboeken van voetballers te kijken. Gelukkig zijn de jongens daar niet op ingegaan.”

De dag erna stond de man daar opnieuw tijdens een wedstrijd van de dames. “Deze keer bleef hij in zijn auto zitten, een lichtgroene Skoda”, zegt Stefaan Bogaerts, woordvoerder van de club. “Ik heb hem ook zien zitten en schat hem 50 tot 55 jaar oud. We hadden hem noch zijn auto vroeger ooit gezien.”

Ondertussen heeft de club alle ouders en trainers ingelicht om voorzichtig te zijn en een oogje in het zeil te houden. Deze namiddag deed de voorzitter van Club Roeselare ook aangifte van de feiten bij de politie van Roeselare.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen