Waarom Elke Sleurs in Wallonië nog altijd staatssecretaris is

© Photo News

Het ontslag van staatssecretaris Elke Sleurs (N-VA) was de hele gisterochtend groot nieuws in de Vlaamse media. VTM zond de persconferentie van Bart De Wever, Elke Sleurs en Siegfried Bracke zelfs via live streaming uit. Alleen aan de andere kant van de taalgrens bleef het oorverdovend stil. “Geen enkel Franstalig medium werd ingelicht over de persconferentie”, klaagt de politiek redacteur van toonaangevend tijdschrift Le Vif/L’Express. “Is dat normaal?”

gn

De Waalse journalisten vielen gistermiddag gezamenlijk van hun stoel toen ze via het middagnieuws in Vlaanderen te horen kregen dat de staatssecretaris voor Armoedebestrijding, Gelijke Kansen en Wetenschapsbeleid een uur voordien haar ontslag had bekendgemaakt om de plaats in te nemen van Siegfried Bracke als lijsttrekker van de N-VA in Gent. Toen de chef politiek van de RTBF in een tweet iets oppikte over een persconferentie met Bracke en Sleurs, vroeg zij dan ook oprecht onwetend waarover het ging.

In het tijdschrift Le Vif vraagt politiek journalist Olivier Mouton zich dan ook af waarom de N-VA het niet nodig vond om ook maar één Franstalig medium vooraf in te lichten over de persconferentie. “Het ging hier nochtans om een wijziging van de federale regering”.

Volgens Le Vif gaat het over een bewuste strategie van de N-VA, die normaal gezien de francofone media wel op de hoogte brengt van persconferenties. “Ze doen dat niet omdat ze dat graag doen, maar om de premier niet voor het hoofd te stoten”, klinkt het. “Maar nu was zelfs dat niet het geval.”

Het tijdschrift haalt een belangrijke figuur uit de MR aan die zegt dat sommige Vlaamse partijen uit de federale regering de neiging hebben om op zichzelf terug te plooien en zich nog enkel te richten naar het eigen publiek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen