© RDr

Wereldwinkel laureaat Fairtrade Toffee 2017

De wereldwinkel As-Opglabbeek is één van de drie winnaars van de Limburgse Fairtrade Toffee 2017. De jury loofde de vrijwilligers van de wereldwinkel voor hun structurele samenwerking met steun van de gemeentebesturen.

rde

Gedeputeerde Frank Smeets overhandigde zopas de Limburgse Fairtrade Toffee 2017 aan de wereldwinkel van Opglabbeek en As. Uit 30 nominaties voor 15 verschillende kandidaten kwamen drie laureaten uit de bus: Wereldwinkel As-Opglabbeek, El Parachutero uit Heusden-Zolder en Arjan Goemans van PXL.

Om het gebruik van fairtradeproducten in de provincie aan te moedigen, gaat het provinciebestuur elk jaar op zoek naar inspirerende fairtrade-initiatieven. Zowel personen als organisaties en bedrijven komen in aanmerking voor de Limburgse Fairtrade Toffee: een eetbare trofee vol fairtrade lekkernijen.

Voor het tweede jaar op rij was de samenwerking tussen As en Opglabbeek genomineerd. In 2015 bundelden zij hun krachten om op die manier een groter draagvlak te creëren. Met succes, zo blijkt. De vrijwilligers van Oxfam WW As-Opglabbeek verdienen de toffee voor hun blijvende inzet om fairtrade bij allerlei activiteiten en instanties te implementeren. Door die goede samenwerking wordt de eerlijke handel bovendien ook buiten de eigen locaties en winkels verkondigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer