Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Vandenbroucke over versoepelde teststrategie: “Tijdelijke maatregel om capaciteit vrij te maken”

Ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) geeft toe dat wie een hoogrisicocontact had, zich best laat testen op dag vijf. Toch werd gisteren beslist om dat op dag één te doen, een beslissing waar snel veel kritiek op kwam van huisartsen. “Het is een tijdelijke maatregel om testcapaciteit vrij te maken voor wie ziek is", verdedigde Vandenbroucke de bekritiseerde maatregel in De Zevende Dag op één.

  1. Tot 75 km/u in binnenland: KMI waarschuwt morgen met code geel voor stevige windstoten
    57

    Tot 75 km/u in binnenland: KMI waarschuwt morgen met code geel voor stevige windstoten

    Het KMI vaardigt morgen code geel uit voor hevige windstoten. In het binnenland moet rekening worden gehouden met snelheden van 65 tot 75 km/u, aan zee wordt het nog een tikje feller (tot 80 km/u). De waarschuwing geldt voor het hele land, van 9 tot 21 uur. De voorspelling voor de komende week ziet er vooral nat uit. “Het is nog geen lente, maar de temperaturen gaan toch al de goede richting uit”, stelt onze weerman Frank Duboccage. De FOD Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd.
  2. Geen test meer op dag 7, alleen nog op dag 1 voor gevaccineerden: huisartsen zijn woedend en gaan hun eigen teststrategie volgen
    Play

    Geen test meer op dag 7, alleen nog op dag 1 voor gevacci­neer­den: huisartsen zijn woedend en gaan hun eigen teststrate­gie volgen

    Het testbeleid voor volledig gevaccineerden wordt versoepeld. Na een hoogrisicocontact zal er geen test meer nodig zijn op dag 7, alleen nog op dag 1. Dat heeft Vlaams minister voor Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) gezegd. De huisartsen zijn woest over de versoepelde teststrategie en laten aan VTM Nieuws weten hun eigen teststrategie te volgen. “Als dit tot verwarring zou leiden bij de burgers is dit volledig op conto van de politiek te schrijven die liever een beroepsgroep zag ten onder gaan dan de nodige politieke beslissingen te nemen”, klinkt het.