Noah legt in het filmpje haarfijn de dt-regel uit, aan de hand van een trucje.
Volledig scherm
Noah legt in het filmpje haarfijn de dt-regel uit, aan de hand van een trucje. © RV/Youtube Meester Noah

Creatief in quarantaine: ‘meester’ Noah (8) legt in filmpje z’n klasgenootjes de dt-regel uit

RoeselareQuarantaine hoeft niet noodzakelijk saai te zijn. Integendeel. Noah Vanderhaeghen (8) uit Roeselare ontpopte zich de voorbije tien dagen tot ‘meester Noah’ en blikte samen met mama Maaike een hele reeks educatieve filmpjes in. Zijn juf gebruikte een van de filmpjes zelfs in klas. “Zo was het alsof Noah er toch een beetje bij was in klas”, zegt mama Maaike.

  1. “Christophebrood of -taartje, iemand?”: MSKA Roeselare zet alle zeilen bij om Christophe aan overwinning in The Voice van Vlaanderen te helpen
    PREMIUM

    “Christop­he­brood of -taartje, iemand?”: MSKA Roeselare zet alle zeilen bij om Christophe aan overwin­ning in The Voice van Vlaanderen te helpen

    Zin in een Christophebrood? Of liever een taartje van uw favoriete zanger? Dat kan vrijdag bij ‘t Christophe(ke). Voor één dag draagt de educatieve winkel van de bakkerijafdeling van het MSKA Roeselare, de middelbare school waar Christophe Verholle werkt, de man die morgenavond misschien wel The Voice van Vlaanderen wordt, zijn naam. “Ook het volledige gamma dat we verkopen staat in het teken van Christophe”, zegt leerkracht Isabelle Loontjens. Wij mochten een kijkje nemen tijdens de voorbereidingen.
    Roeselare
  2. Trio blaast afterworks aan rotonde Paterskerk nieuw leven in: “Die donderdagavonden waren legendarisch”
    PREMIUM

    Trio blaast afterworks aan rotonde Paterskerk nieuw leven in: “Die donderdag­avon­den waren legenda­risch”

    De legendarische afterworks aan de rotonde bij de Paterskerk in Roeselare maken hun comeback. Zes jaar nadat honderden feestgangers voor het laatst de rotonde vulden, blazen Cedric Devos (25), Hermien (24) en Marijn De Backer (31) in samenwerking met horecazaak Bar Canard het initiatief nieuw leven in. De eerste editie vindt plaats op donderdag 9 mei. “Tot op de dag van vandaag wordt deze locatie geassocieerd met de destijds razend populaire events. Daar wilden wij iets mee doen,” aldus het trio dat hun plannen uit de doeken doet.
    Roeselare