Noah legt in het filmpje haarfijn de dt-regel uit, aan de hand van een trucje.
Volledig scherm
Noah legt in het filmpje haarfijn de dt-regel uit, aan de hand van een trucje. © RV/Youtube Meester Noah

Creatief in quarantaine: ‘meester’ Noah (8) legt in filmpje z’n klasgenootjes de dt-regel uit

RoeselareQuarantaine hoeft niet noodzakelijk saai te zijn. Integendeel. Noah Vanderhaeghen (8) uit Roeselare ontpopte zich de voorbije tien dagen tot ‘meester Noah’ en blikte samen met mama Maaike een hele reeks educatieve filmpjes in. Zijn juf gebruikte een van de filmpjes zelfs in klas. “Zo was het alsof Noah er toch een beetje bij was in klas”, zegt mama Maaike.

  1. Lokale helden centraal tijdens driedaags festival Volta RSL: “Ook The Voice-finalist Christophe staat hier op het podium”

    Lokale helden centraal tijdens driedaags festival Volta RSL: “Ook The Voi­ce-finalist Christophe staat hier op het podium”

    Lokale helden staan centraal in het programma van Volta RSL, het gratis stadsfestival dat komend weekend Café St. Georges en op woensdag 1 mei het Stationsplein in Roeselare inneemt. De Roeselaarse socialisten vieren de Dag van de Arbeid dit jaar met een overvloed aan muziek. “We presenteren niet minder dan 19 aparte optredens”, zegt Laurent Dewilde. Op het podium zullen onder andere The Voice-finalist Christophe Verholle en Marcel Vanthilt te zien zijn. “Ja, ook hij is een lokale held”, aldus Laurent.
    Roeselare
  2. De Gouden Tuin deelt opnieuw prijzen uit aan Roeselarenaars met groene vingers

    De Gouden Tuin deelt opnieuw prijzen uit aan Roeselaren­aars met groene vingers

    Heb jij groene vingers en uit zich dat in een bijzondere voortuin of geveltuin? Dan kan je in de prijzen vallen. Stad Roeselare organiseert namelijk een nieuwe editie van de wedstrijd De Gouden Tuin. Inschrijven kan nog tot 1 mei via https://www.klimaatswitch.be/de-gouden-tuin. Er zijn vier categorieën: voortuin, geveltuin, hoeve en bedrijven. Een jury gaat tussen juni en augustus ter plaatse bij wie zich aanmeldt om de stukjes groen onder de loep te nemen en punten te geven. Ze hebben hiervoor onder andere oog voor kleurencombinaties, biodiversiteit, duurzame elementen,... Finaal heeft iedereen prijs.
    Roeselare