Ursula von der Leyen, de voorzitster van de Europese Commissie.
Volledig scherm
Ursula von der Leyen, de voorzitster van de Europese Commissie. © EPA

Ook in Zwitserland eerste mogelijke geval van omikronvariant ontdekt - Ursula von der Leyen: "Race tegen de klok tegen omikronvariant”

De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook in ons land werd aangetroffen. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. De ontwikkelingen van zondag 28 november helees je hier in ons liveblog.

83 reacties

  • Willy Bogaert

    2 jaar geleden
    Nu nog 6 maanden vergaderen in Europa en dan nog 4 maanden in ons landje
  • Jean Vangronsvelt

    2 jaar geleden
    Zouden we de avondklok voor politiekers niet instellen die alles in het werk stellen om de economie plat te leggen ,wat de instructies zijn van de nieuwe wereldorde. Wordt wakker mensen ontwaakt uit uw hypnose t'is vijf NA twaalf
  • van roy jozef

    2 jaar geleden
    Het beste wat ze zouden kunnen doen is alle social media éénder wat, 2 jaar blokkeren.
  • Dirk Dierckx

    2 jaar geleden
    Gezond verstand is bij sommigen ver zoek. Solidariteit dat door velen overal gebruikt wordt om geld los te peuteren is schijnbaar niet nodig als het over de inentingen gaat. Het feit dat operaties niet kunnen doorgaan omdat er te weinig bedden zijn, is voor mij reden genoeg om iedereen verplicht te vaccineren en de grenzen te sluiten. Egoïsme en vrijheden moeten plaats maken voor wat echt telt: inentingen verplichten.
  • Mark Peeters

    2 jaar geleden
    @pimpauwels : sneltesten zijn niet te vertrouwen, 2 weken terug paar testen gedaan. Als 2de streepje pas na 3 dagen erdoor komt door te laten liggen, door simpel water of door er mee te schudden, groot voordeel voor als je geen vakantie meer hebt ook,