Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Weyts denkt aan twee pistes om leraars versnelde boosterprik te geven: “Voorrangsstromen of vaccinatiebussen”

De wereld maakt zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook in ons land werd aangetroffen. Die variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. Een aantal landen hebben de maatregelen voor Belgische reizigers al verstrengd. Herlees de ontwikkelingen van maandag 29 november in ons liveblog.

81 reacties

  • nicole desseyn

    2 jaar geleden
    Niks voorrang anders loopt het weer in t honderd ,de vakantie komt eraan ze kunnen dan gaan en thuis blijven en niet op reis!
  • Victor Coekaerts

    2 jaar geleden
    Ben de boer snapt het maar niet. Die leraars zijn toch al gevaccineerd hoop ik. Het heeft geen zin om voor je tijd een derde prik te krijgen. Je gaat toch ook geen twee griepinentingen halen met een tussentijd van 2 maanden. Dergelijke man is toch een gevaar voor de samenleving als hij steeds de kantjes er af wil lopen. Wil of kan BDW hem niet aan de leiband houden.
  • daan aerts

    2 jaar geleden
    Weyts trekt zich geen bal aan van de kinderen. De scholen moeten open blijven zo dat de ouders kunnen blijven werken en dat is de enigste reden dat die gast zo dwars ligt.
  • Kim Verpoorter

    2 jaar geleden
    Hij zou beter nadenken over opstappen in plaats van na te denken over versnelde boosters waar niemand om vraagt. Scholen sluiten en overschakelen op digitaal onderwijs is de enige optie als je besmettingen wil vermijden.
  • Frank Van den Eynde

    2 jaar geleden
    Waarom moet een gezonde leerkracht van 30 voorrang krijgen op bv ik die al in juni mijn 2de prik had. Dat weyts liever energie steekt in gezonde ventilatie ipv zijn gelijk te willen halen. Bah ego.
  1. HET RAPPORT. Hoe deed Zuhal Demir (N-VA) het als minister? “Ze had beter wat minder zinloze oorlogjes uitgevochten”
    PREMIUM
    40

    HET RAPPORT. Hoe deed Zuhal Demir (N-VA) het als minister? “Ze had beter wat minder zinloze oorlogjes uitgevoch­ten”

    Werkelijk niets kende Zuhal Demir (N-VA) van de meeste van haar bevoegdheden toen ze door Bart De Wever tot minister van onder meer Omgeving, Energie en Toerisme werd gebombardeerd. Alleen Justitie vond ze interessant. Maar na die aanvankelijke teleurstelling greep Demir haar bevoegdheden wel vast. Als ze sprak – of riep – werd er geluisterd. De Limburgse wist zich als minister meer dan wie ook in de markt te zetten. Maar wat realiseerde ze? En merken we daar iets van op onze energiefactuur?
  2. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”