Diëtist Michael Sels (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Diëtist Michael Sels (rechts) © Getty Images / rv

8 op de 10 Belgen grijpen naar snacks om zich beter te voelen: “Maar dat heeft nadien het omgekeerde effect”, waarschuwt diëtist

Een stukje chocolade, een zakje chips of een hamburger: we grijpen allemaal wel eens naar een snelle snack om ons beter te voelen. “Maar bij snacks vol vet en suiker volgt onvermijdelijk een mentale dip”, zegt voedingsdeskundige Michaël Sels. De diëtist vertelt wat je best wél kunt eten en geeft een gezond recept. 

  1. Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
    Mijnenergie

    Klopt jouw energiefac­tuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?

    Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap.
  2. Hoe (on)gezond is hard seltzer? Diëtist neemt de ingrediënten onder de loep en test zeven merken: "Minder calorieën, maar verraderlijke hoeveelheid alcohol”
    PREMIUM

    Hoe (on)gezond is hard seltzer? Diëtist neemt de ingrediën­ten onder de loep en test zeven merken: "Minder calorieën, maar verrader­lij­ke hoeveel­heid alcohol”

    Nieuw in de drakenrayon: hard seltzers. Dat is geen merk, maar een drankencategorie van alcoholische bruiswaters met een smaakje. Alleen al vorig jaar spendeerden Amerikanen hier maar liefst 4 miljard dollar aan. Onze drankproducenten en supermarkten springen dan ook gretig mee op de kar om de Belgische consument te overhalen. Maar daar zijn niet alle gezondheidsexperten zo blij mee. “Hard seltzer wordt voorgesteld als een ‘gezond’ caloriearm product, maar het gevaar schuilt in de alcohol”, zegt Michaël Sels, hoofddiëtist aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Hij legt uit hoe je hier verantwoord mee omspringt en onderwerpt zeven seltzers aan een smaaktest.