Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AFP

Beurzen en olieprijzen tonen herstel na eerdere ‘omikronschok’

Beleggers op de beurzen lijken maandag weer wat te zijn bekomen van de ergste schrik over de nieuwe coronavariant, omikron genaamd. De variant uit zuidelijk Afrika, die inmiddels is vastgesteld in verschillende landen, zorgde vrijdag voor zware koersverliezen op de aandelenmarkten. Ook de olieprijzen stijgen weer.

3 reacties

  • johan ruell

    2 jaar geleden
    Herstel? Het duurt bijvoorbeeld 4 maanden om Kinepolis omhoog te krijgen van 45 naar 57 maar op één week is gans het opgebouwde terug weg , dat is 20 procent. Toppunt is dat men predikt van naar de beurs te stappen omdat veel te veel geld geparkeerd staat op spaarrekeningen. De beleggingsadviseurs hebben blijkbaar hun lesje nog niet geleerd en maken mensen nog steeds blaasjes wijs. Als ik die van mij tegenkom...zal ook zijn beste dag/week niet zijn.
  • Willy Bogaert

    2 jaar geleden
    Hopelijk een warme winter dan hebben we minder last van de CO2 heffingen die Europa oplegt ?Wij (groen ) gaan daarvoor gascentrales bouwen om de taksen verder te betalen . Hopelijk nog veel Corona dan dalen de prijzen vanzelf en ook de hoge BTW
  • Paul Sempels

    2 jaar geleden
    De Vivaldi regering heeft beslist dat de olie prijzen minsten 2 EUR de liter zullen kosten