Hamse dieren ook welkom in noodasiel Lommel

Eind januari opende in Lommel een gloednieuw Noodasiel. Noodasiel Lommel vzw biedt opvang aan honden en katten van Lommel, Leopoldsburg, Neerpelt, Overpelt, Peer, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Ham, Tessenderlo, Beringen.

Dirk Macquoy

Het asiel vangt in de eerste plaats dieren op van mensen die er door omstandigheden niet meer voor kunnen zorgen. Ze gaan dan op zoek naar een nieuwe thuis voor hen. Ook gevonden dieren worden opgevangen en indien mogelijk terug bij de eigenaar gebracht. Lukt dit niet, dan zoekt het asiel naar een nieuwe thuis.

Wilde honden en katten

Het Noodasiel wil ook iets doen aan de overpopulatie wilde katten. Meldingen van zwerfkatten geef je daarom best door aan de milieudienst (013/61.10.52). Zij nemen contact op met het noodasiel dat een kattenvangster stuurt. De kat(er) wordt gesteriliseerd of gecastreerd. Na een korte revalidatie worden ze weer uitgezet op het gevangen adres. Hier kennen de katten hun schuil- en voederplekjes, maar ze kunnen zich niet meer voortplanten.

Daarnaast is er een hondenvangersservice. Loslopende of gevonden honden worden op vraag van de politie opgehaald. Na het uitlezen van de chip kan het asiel de meeste honden terug naar huis brengen. Is dit niet het geval, dan komt de hond tijdelijk in het asiel terecht. Dit tot hij wordt opgehaald door de eigenaar of wordt vrijgegeven voor adoptie.

Bij de dagelijkse werking van het asiel en de verzorging van alle dieren komt enorm veel kijken. Gelukkig kan het asiel rekenen op heel wat vrijwilligers. Ze blijven echter op zoek naar extra hulp. Wil je komen meehelpen met één of andere taak, laat het hen zeker weten.

Info: Noodasiel Lommel vzw Maatheide 74 H 3920 Lommel 011/56.23.73 noodasielnoordlimburg@gmail.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer