Stijn Stijnen emotioneel over ontslag bij Sporting Hasselt

Stijn Stijnen heeft vanavond op een persconferentie in Hasselt voor het eerst gesproken over zijn ontslag bij Sporting Hasselt. Een emotionele Stijnen bedankte iedereen die hem de voorbije vijf jaar gesteund had maar gaf ook dat hij zich niet door iedereen gesteund voelde binnen de club en dat dat zijn ontslag mee in de hand gewerkt heeft. Voorts wilde hij ook niet meegaan in een constructie met hem als sportief directeur met een nieuwe trainer.

frba

Geflankeerd door zijn (ex-) assistent-trainers vaarde een emotionele Stijnen zeker geen ramkoers met de club die hij duidelijk nog steeds in zijn hart draagt. Stijnen: “Het is uiteraard spijtig dat hier een einde aan komt. Sporting Hasselt zit in mijn hart. Ik heb hier gespeeld en de club terug opgebouwd na de vereffening in 2011. Eerst als voorzitter en daarna als sportief directeur en trainer. Toen ik de leiding nam van het sportieve heb ik met voorzitter Bart Casters de afspraak gemaakt dat ik de volledige leiding zou krijgen over het sportieve. Toen ik nog voorzitter was op papier maar ook al trainer was, voelde ik al dat er bij een bepaalde strekking binnen de club frustratie leefde, dat ze mij niet konden raken. In december kreeg ik zelfs een vraag van iemand binnen de club om mijn ontslag te geven toen het even wat minder ging. Niet bij de voorzitter. Door hem voelde ik mij toen nog gesteund. ”

Belediging

Volgens de club is de enige en echte reden van het ontslag van Stijnen het feit dat hij acht maanden geschorst is en dat het op die manier niet werkbaar is? Stijnen: “Kijk, ik had een afspraak met de voorzitter dat ik volledig baas was over het sportieve. Dan moet je mij ook dat vertrouwen geven. Een constructie waarbij er een nieuwe trainer kwam, was voor mij geen optie. Dat vind ik een belediging naar mijn assistenten Bjorn Sengier en Steven Stijnen. Samen uit, samen thuis! Of gedaan.” Het werd het laatste.

Toekomst

Waar de wegen van de ex-doelman nu naartoe leiden weet hij nog niet. Stijnen: “Morgen als de eerste emoties verwerkt zijn, kijk ik naar de toekomst. Ik heb door Sporting Hasselt al heel wat aanbiedingen links laten liggen die ik vanaf nu wel kan bekijken. Ik ga ook meer tijd vrijmaken voor mijn kinderen”, besloot Stijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer