Vluchtelingen uit Soedan wachten bij hun tentjes bij Calais op een kans om Het Kanaal over te steken.
Volledig scherm
PREMIUM
Vluchtelingen uit Soedan wachten bij hun tentjes bij Calais op een kans om Het Kanaal over te steken. © Arie Kievit

Migrantenprobleem wordt een kwestie van duwen en trekken tussen Londen en Parijs

Nog nooit is Het Kanaal zo breed geweest. En wild. De hoop dat de tragische dood van 27 bootmigranten zou leiden tot een toenadering tussen de Fransen en Britten is snel verdwenen. Jullie duwen, roept Londen. Jullie trekken, roept Parijs.

11 reacties

  • Sabine verdonck

    2 jaar geleden
    De ngo schepen kunnen nu deel 2 afwerken en in het kanaal de schipbroukelingen opvangen en afzetten in Engeland. Het zijn toch dezelfde klanten die ze al eens gered heebben.
  • Luc Ver Eecke

    2 jaar geleden
    Moeten dringend ver strengen , wij komen hier bijna niet meer rond en dus wat komen die mensen hier nog doen ? Ze hebben al niets meer over voor hun eigen mensen . Die ze volledig kaal aan het plukken zijn .
  • Felix Strackx

    2 jaar geleden
    Wat voor kul is dat nu? Het is toch niet de taak van Frankrijk de migranten binnen te houden. Het zijn de Engelsen die ze moeten buiten houden. Als ik Macron was, ik zette ze in Dover af.
  • geert jespers

    2 jaar geleden
    Eigen schuld, dikke bult. Zo is het maar net. Dat de Britten hun huiswerk maar eens opnieuw maken. Als Europa zijn grenzen niet bewaakt voor passanten dan geldt dit voor de twee richtingen, in en uit.
  • Ludo Wouters

    2 jaar geleden
    Het probleem van migranten is niet aan de achterdeur maar aan de voordeur. Laat ze alleen binnen via de voordeur en alleen wie je nodig hebt. Armoede moet je niet binnen brengen. Dus EU bewaak je buitengrenzen. Er is een gezegde, goede hekken maken goede buren. Leg al de NGO"s schepen die migranten gaan oppikken aan de ketting. Maak hulp aan illegale migratie strafbaar. Systeem Australië werkt, doe het dan hier ook.