Lady Gaga als Patrizia Reggiani.
© 2021 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Gucci-erfgenamen not amused: "De film "House of Gucci" kan niet verder van de waarheid staan"

De erfgenamen van het Italiaanse modehuis Gucci zijn - zoals te verwachten - niet te spreken over de film "House of Gucci" die in de bioscoop speelt. In een scherp statement laten ze niets heel van regisseur Ridley Scotts versie van de feiten. Vooral de voorstelling van het Gucci-imperium als mannenbastion pikken de erfgenamen niet. "Dit kan niet verder van de waarheid staan", klinkt het.

"House of Gucci" brengt de woelige jaren van het iconische modehuis met intriges en de moord op zaakvoerder Maurizio Gucci. Niemand ziet graag de vuile was van zijn familie buitenhangen, dus ook niet de erfgenamen van Aldo Gucci (de man die het merk Gucci op de wereldkaart zette).

In een schriftelijk reactie laten ze weten dat de makers "niet de moeite namen om hen te raadplegen vooraleer de leden van de Gucci-familie als misdadigers af te schilderen, ongevoelig en onwetend voor de wereld om zich heen". 

De toon doorheen de film zit hen bovendien dwars. "Een belediging voor de fundamenten waarop het merk vandaag is gebouwd."

Niet de moeite genomen om ons te raadplegen
de erfgenamen van Aldo Gucci zijn furieus

Ook de portrettering van Patrizia Reggiani (rol van Lady Gaga), vrouw van Maurizio Gucci (rol van Adam Driver"), blijkt niet goed te zitten. Zij vertoefde in de jaren 70 niet in een mannenbastion. "Het was een inclusief familiebedrijf met verschillende vrouwen op topposities."

De erfgenamen wijzen er verder op dat ze het recht hebben om het merk Gucci en hun geliefden te beschermen. Tot op heden is er echter nog niets bekendgemaakt over juridische stappen tegen regisseur Ridley Scott. 

Patrizia Reggiani verweet eerder Scott dat hij de naam van Gucci gebruikt voor zijn eigen profijt. Dat schoot in het verkeerde keelgat van de bekende Brit. "Ze heeft haar man wel vermoord, hè. Ze kan de boom in", fulmineerde Scott daarop. 

Bekijk - Regisseur Ridley Scott lapt de kritiek van de familie Gucci aan zijn laars:

Videospeler inladen...

Meest gelezen