AFP or licensors

Politie verspreidt opsporingsbericht voor 19 personen na rellen tijdens coronabetoging in Brussel

De federale politie heeft een opsporingsbericht verspreid om 19 verdachten te identificeren die tijdens de coronabetoging in Brussel met projectielen zouden hebben gegooid naar de politie of vernielingen zouden hebben aangericht. 

Voor de coronabetoging in Brussel op 21 november kwamen naar schatting 35.000 mensen samen om te betogen tegen het coronabeleid in ons land. Na de grotendeels rustige en vreedzame betoging hebben enkele relschoppers grote schade aangericht in de hoofdstad. 

In totaal waren er 44 arrestaties, geraakten er 3 politieagenten gewond en was er grote schade. Zo werden er zes politiewagens beschadigd en werd er één politiescooter in brand gestoken. Daarnaast is er volgens de politie ook enorme schade aangericht aan openbare gebouwen en voertuigen, en werden er uitstalramen ingeslagen. 

De politie ging na de betoging al het beschikbare beeldmateriaal analyseren om verdachten te kunnen identificeren en eventueel te linken aan bepaalde feiten.

Opsporingsbericht

Vandaag heeft de politie een opsporingsbericht verspreid om enkele verdachten te identificeren die tijdens de betoging op een bepaalde manier schade zouden hebben aangericht. In totaal gaat het over 19 personen. In hun opsporingsbericht geeft de politie bij elke persoon een foto en een beschrijving. 

Meest gelezen