Geen analoge tv meer in Geel, burgemeester: "In slaapkamer keek ik ook nog analoog"

Geel is een van de zes laatste Vlaamse gemeenten waar Telenet vandaag het analoge signaal stopzet. Inwoners van Geel die hulp nodig hebben bij het omschakelen van analoge naar digitale televisie, kunnen terecht bij het Sociaal Huis van de stad. Vera Celis (N-VA), burgemeester van Geel, keek in haar slaapkamer nog analoog televisie. “Dat toestel heb ik al zeker meer dan 15 jaar. De kwaliteit was goed genoeg, dus er was geen noodzaak om over te stappen naar digitale televisie, tot nu.”

Vanaf vandaag krijgen de laatste analoge kijkers van Vlaanderen “sneeuw” op hun scherm. Telenet schakelt het analoge signaal namelijk uit. De meeste klanten hebben de overstap wel al gemaakt en krijgen nu een digitaal signaal binnen. Maar dat is niet voor iedereen even makkelijk, vertelt de burgemeester van Geel, Vera Celis (N-VA). “Bij een paar oudere mensen in onze stad hebben de kinderen geholpen om alles te regelen met Telenet. Maar ook onze gemeente biedt hulp aan. Om de omschakeling vlot te laten verlopen, kunnen mensen geholpen worden bij het Sociaal Huis van de gemeente, bij een andere hulporganisatie of door vrijwilligers.”

Als de digitale omschakeling er niet was gekomen, dan had ik gewoon via de kabel verder gekeken

Vera Celis (N-VA), burgemeester Geel

De burgemeester van Geel maakte zelf ook de overstap van kabeltelevisie naar de digitale versie. “In mijn slaapkamer heb ik nog een analoge tv. Dat is al een oud toestel en gebruik ik enkel om voor het slapen gaan nog even naar het Journaal te kijken. In de woonkamer kijken we wel digitaal televisie. De kabelverbinding in de slaapkamer heeft altijd goed gefunctioneerd. Als de digitale omschakeling er niet was gekomen, dan had ik gewoon via de kabel verder gekeken”, aldus Celis.

Ook in Beerse en Stabroek in de provincie Antwerpen konden mensen tot nu toe nog analoog naar tv kijken. Maar dat is vanaf vandaag dus voorgoed verleden tijd.

Meest gelezen