Direct naar artikelinhoud
terreuronderzoek

Zocht Waalse jihadist wapens voor aanslag?

archieffoto

Het federaal parket heeft afgelopen weekend een jihadist uit Frameries aangehouden omdat hij mogelijk een aanslag voorbereidde. Noureddine H. (33) was actief op zoek naar wapens. Dat, samen met zijn reisgedrag, gaf de doorslag voor de actie. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Vrijdagavond en zaterdagochtend vielen speurders op acht plekken in Frameries, Bergen en Luik binnen op zoek naar bewijsmateriaal tegen Noureddine H., een 33-jarige gekende jihadist. Noureddine en zijn broer Hamza werden beiden in de boeien geslagen en overgebracht naar het commissariaat van de federale gerechtelijke politie voor verhoor.

Hamza H. werd al snel vrijgelaten, maar zijn broer blijft wel nog enige tijd in de cel. De speurders hadden de man al enige tijd in de gaten.

'Hij ronselt en ondersteunt jongeren die vanuit ons land naar Syrië willen reizen om daar te strijden'
bron bij gerechtelijke politie

"Hij ronselt en ondersteunt jongeren die vanuit ons land naar Syrië willen reizen om daar te strijden", klinkt het in gerechtelijke kringen. "Daarnaast heeft hij de laatste maanden heel veel gereisd binnen Europa en veel contacten gehad met bepaalde individuen in Frankrijk."

Maar de speurders raakten pas echt verontrust toen ze hoorden dat H. actief op zoek was naar wapens. Maar ondanks de verschillende huiszoekingen werden geen wapens of explosieven aangetroffen.