Viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Steven Van Gucht. © BELGA

Waarom wordt het moeilijk om coronacijfers te doen dalen tegen Kerstmis? Viroloog Steven Van Gucht legt uit

Er is eindelijk een heel klein lichtpuntje in deze vierde golf. Het aantal coronabesmettingen nam deze week iets minder snel toe dan de week voordien. “Maar we zijn er nog lang niet”, zegt Steven Van Gucht. “Het zal nog een moeilijke opgave worden om de curves naar beneden te krijgen tegen Kerstmis en nieuwjaar.” Waarom zal dat zo lastig zijn? En hoe laag moeten de cijfers eigenlijk zijn voor de maatregelen versoepeld kunnen worden?

37 reacties

  • Erika De Neef

    2 jaar geleden
    Het enigste dat zal helpen is een volledige lockdown. Enkel werk voor wie kan telewerken en geen kinderen heeft. Geen winkels open, enkel afhaal of leveren. Enkel op die manier kunnen we kerst en nieuwjaar vieren. En na NJ terug 3 weken volledige lockdown om dan te zien waar we staan en wat we kunnen doen. Scholen ? Werk ?
  • fernand walder

    2 jaar geleden
    Hallo daar gaat ons kerstfeest weer en de nieuwjaarsbrief! Terug in bubbel van 1 als alleenstaande! En de kleinkinderen oppassen, want de scholen dicht?
  • Wino Vermoere

    2 jaar geleden
    Het was te verwachten. Eerst is het van we gaan de feestdagen redden, daarna het is aan ieder van ons om de feestdagen te redden. Nu is het van we gaan het niet halen.
  • Kristof Verbeeck

    2 jaar geleden
    Lockdown is goed voor mij Maar niet weer enkel voor de feestdagen Op 2-3 weken zijn die cijfers niet genoeg gedaald hoor Nee, enkel voedingsbedrijven open en winkels En daar extra bescherming voor hun werknemers En diegene die kunnen telewerken, die mogen Je zal zien, na 2 maanden is alles veel rooskleuriger met de cijfers
  • phil smedts

    2 jaar geleden
    Met dank aan partijen zoals NVA en de liberalen, voor wie de kassa van het sportpaleis belangrijker is dan de gezondheid van de ganse bevolking. Voor NVA komt er dan ook nog eens bij dat ze niets liever doen dan de federale regering te saboteren om hun nationalistische agenda erdoor te duwen.