Koppel zwaargewond na aanrijding door lijnbus

Aan de schade aan de bus te zien, moet de klap enorm zijn geweest. © djr

Menen -

Een man van 57 en een vrouw van 46 zijn woensdagmorgen zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht nadat ze waren aangereden door een lijnbus. Het ongeval gebeurde toen ze de Guido Gezellelaan in Menen wilden oversteken.

Joerie Dewagenaere

Woensdagmorgen omstreeks 8 uur. Pikdonker en regen die met bakken uit de lucht valt. En dan een enorme klap. Nancy Claus, die in de Guido Gezellelaan in Menen een naaiboetiek uitbaat, ging meteen kijken wat er was gebeurd. De situatie was ernstig, met twee personen hevig bloedend op de grond en een buschauffeur die wezenloos voor zich uitstaarde door een ruit die helemaal gebarsten was.

De buschauffeur was zonder passagiers op weg naar de stelplaats en reed in de richting van de Volkslaan. Ter hoogte van de Ezelsbrugstraat wilden de 57-jarige Geert D. en 46-jarige Kathy H., die vlakbij wonen, de straat oversteken. De chauffeur en het koppel hadden elkaar niet gezien, waardoor het tot een aanrijding kwam.

Zicht beperkt?

“De verkeersdeskundige vond remsporen en vermoedelijk was het zicht beperkt door het slechte weer”, aldus het parket. “Er was geen sprake van alcohol of overdreven snelheid.”

Hoewel het om een zone 30 gaat, waren beide voetgangers zwaargewond. Nancy was heel snel bij de slachtoffers. “Ze waren eigenlijk allebei alert”, vertelt ze. “De vrouw bloedde uit de neus en werd geraakt aan het hoofd en verloor af en toe het bewustzijn. Beiden hadden wel altijd een polsslag.”

Omstanders waren meteen ter hulp geschoten. “Het was een sterk staaltje teamwork. Twee verpleegsters stopten en deden hun plicht, nog anderen schermden de slachtoffers af met paraplu’s”, vertelt ze. “Ik had de hulpdiensten intussen gebeld en ontfermde me over de chauffeur, die erg onder de indruk was.”

De buurtbewoonster wijst op de gevaarlijke situatie en hoopt dat er iets aan gedaan kan worden. “Een extra zebrapad en meer verlichting zou geen overbodige luxe zijn”, klinkt het. “Ondanks de zone 30 wordt op deze drukke weg ook nog altijd gevlamd. Ik hoop dat daar iets aan gedaan kan worden, maar ik hoop in eerste instantie dat het koppel erdoor komt. Het zijn echt heel brave mensen.”

Door het ongeval werd één rijstrook een tijdlang afgesloten, waardoor het verkeer enkel beurtelings kon passeren. Slachtofferhulp kwam ook ter plaatse om zich te ontfermen over de buschauffeur. Een verkeersdeskundige van het parket onderzocht de omstandigheden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen