Jambon wil verbod op indoor recreatie-evenementen: “We moeten de druk op intensieve zorgen verlichten”

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil het Overlegcomité vervroegd bijeen laten komen om bijkomende maatregelen te bespreken om de druk op de ziekenhuizen te verlichten. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. “We moeten even een korte inspanning leveren om op een normale manier kerst en nieuwjaar te vieren”, aldus Jambon. 

83 reacties

  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Zouden ze al eens berekend hebben wat het verschil is tussen bij de start 3 weken echt in zijn kot blijven en jarenlang aanmodderen. Als het eerste de strategie geweest was in heel de wereld - zoals de Chinezen deden - dan was iedereen dat virus al lang vergeten.
  • Willy van craen

    2 jaar geleden
    Weer lucht in onze oren blazen van politici. Kerst & Nieuwjaar vergeet het. De niet gevaccineerde die niet besmet zijn mogen zich als winnaars uiten. Echter eens hiervoor in het hospitaal fluiten ze een andere toontje maar hebben weer anderen besmet.
  • geert Jonckheere

    2 jaar geleden
    Draag allemaal 2 maanden een masker en blijf 3 weken in u kot en deze pandemie is verdwenen als sneeuw voor de zon. De grenzen sluiten voor een paar maanden is dan weer niet mogelijk vrees ik. Dan maar sterven aan de pandemie zeker?
  • Olivier Magnus

    2 jaar geleden
    Het huis staat al weken in brand, tijd om in actie komen.
  • Leentje De Brauwer

    2 jaar geleden
    Tja, nu alles potdicht en dan met nieuwjaar feesten en zuipen tegen de sterren op? De leef- en denkwereld van Jan Jambon...