Martien en Erica Meiland, dochter Maxime met vriend Leroy Molkenboer, kleindochter Claire en dochter Montana met haar partner Dirk.
Volledig scherm
PREMIUM
Martien en Erica Meiland, dochter Maxime met vriend Leroy Molkenboer, kleindochter Claire en dochter Montana met haar partner Dirk. © ANP

Over and out voor de Meilandjes? Uitspraken over Islam veroorzaken boycot: “Elke dag doodsbedreigingen”

TVNou meid, het gaat even helemaal niet goed met de Meilandjes. Na enkele controversiële uitspraken over de Islam, die Erica Meiland (58) deed in haar nieuwe biografie ‘Erica: de motor achter de Meilandjes’, zou ‘wijnen’ wel eens kunnen omslaan in ‘verdwijnen’. Verschillende bedrijven hebben de samenwerking met de reality-familie al stopgezet, en tegenstanders lobbyen voor het einde van hun contract bij zender SBS. Is dit het einde van de populairste tv-familie van Nederland - en bij uitbreiding ook België? “Ik keek op Twitter, en zag enkel kotsgezichtjes.” 

32 reacties

  • Paul De jonck

    2 jaar geleden
    Overschot van gelijk erika
  • Werner Achterbroek

    2 jaar geleden
    toch heeft ze gelijk.
  • henkie Zaanstad

    2 jaar geleden
    Ze stellen helemaal niks voor. Ook al zijn die koningen en prinsen of wat dan ook.. Zijn gewoon mensen zoals jij en ik.. Niet meer, en niet minder
  • Maartje Nieuwboter

    2 jaar geleden
    Geef dat wat tijd, en er komen wel nieuwe contracten in de plaats van bedrijven die zich van die overdreven politiek correcte hypes niets aantrekken. Je zou het haast niet geloven, maar die bestaan echt ook nog. Niemand hoeft het met haar eens te zijn, maar ze heeft wel het recht op een eigen mening, zelfs als die fout is. Maar "verdraagzaamheid" is tegenwoordig nogal eenrichtingsverkeer.
  • Dirk Sonck

    2 jaar geleden
    Vrije meningsuiting wordt steeds moeilijker door al dat politiek correct gedoe. Ik steun de Meilandjes.