Radio 2

A19 bleef urenlang dicht door brandende vrachtwagen in Menen 

Er is tot woensdagavond laat verkeershinder geweest op de A19 in de richting van Ieper. Gisterenmiddag had een vrachtwagen met vlas vuur gevat. Dat gebeurde net voor de afrit Menen. De brandweer had uren werk om het smeulende vlasafval op te ruimen.

Woensdagmiddag en -avond was de A19 tussen Kortrijk en Ieper versperd. Net voor de afrit van Menen brak er brand uit in een vrachtwagen die geladen was met vlasafval. Daardoor was er ook veel rook ontwikkeling. Het verkeer stond er volledig stil. 

Snelweg ganse middag en avond afgesloten

De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar het vlas in de vrachtwagen bleek erg moeilijk om te blussen. Daardoor was de A19 van Kortrijk naar Ieper tot 10 uur 's avonds afgesloten voor het verkeer. De vrachtwagen zelf kon weggetakeld worden. Maar de brandweer moest de smeulende restanten van het vlas afvoeren in containers: "Vlas is zeer moeilijk om te blussen. Wanneer je stopt met daar water over te gieten, schieten de vlammen terug op. We moesten alles in containers laden  en zo wegvoeren", zei Jean-Pierre Demeestere van de Hulpverleningszone Fluvia. 

Niemand raakte gewond, de chauffeur kon op tijd zijn vrachtwagen verlaten. Wat aan de oorzaak van de brand ligt, is nog niet duidelijk. 

Meest gelezen