© REUTERS

IJslandse president wil ananas op pizza’s verbieden

Ananas als topping op pizza’s heeft altijd felle voor- en tegenstanders gehad, maar heel IJsland is door een uitspraak van de president in de ban van het onderwerp.

johe

Guðni Thorlacius Jóhannesson, de IJslandse president, was te gast op een middelbare school in de stad Akureyri. Jóhannesson, zelf een voormalige geschiedenisleraar, vertelde over ex-leerlingen die hun stempel op de IJslandse geschiedenis hadden nagelaten.

Aan het einde van zijn betoog beantwoordde Jóhannesson vragen van leerlingen. Het ging onder meer over zijn favoriete ploeg in de Britse Premier League (Manchester United), maar een andere leerling vroeg de mening van de president over ananas als pizzatopping. Hij antwoordde stellig dat hij ertegen was, en ging nog verder: als hij kon, zou hij het zelfs bij wet verbieden om een pizza te beleggen met ananas.

Jóhannesson geniet grote populariteit bij de IJslanders. Volgens een recente nationale peiling is maar liefst 97% van de bevolking tevreden over hun president. Of dat hoge cijfer zal dalen na zijn controversiële uitspraak, zal een volgende peiling moeten uitwijzen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer