De vakbonden zagen zich genoodzaakt te staken nadat geen enkel voorstel door de directies werd geïmplementeerd.
Volledig scherm
De vakbonden zagen zich genoodzaakt te staken nadat geen enkel voorstel door de directies werd geïmplementeerd. © Photo News

48 urenstaking in Brusselse gevangenissen: "Het personeel is op”

In de Brusselse gevangenissen van Sint-Gillis, Vorst en Berkendael is een 48 urenstaking aan de gang. De vakbonden ACOD en VSOA vragend dringende maatregelen om de werkomstandigheden te verbeteren, want “het personeel is op”, klinkt het aan het stakingspiket aan de gevangenis in Sint-Gillis.

  1. Geen doodsoorzaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroordelen zonder lijk”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere
    4

    Geen doodsoor­zaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroorde­len zonder lijk”

    De autopsie op het lichaam van Annie De Poortere heeft niets opgeleverd. De vrouw lag dertig jaar lang begraven en een grondige analyse van haar stoffelijk overschot kon de doodsoorzaak niet blootleggen. Lees: wetenschappelijk valt niet aan te tonen dat ze vermoord is. Maar wat betekent dat nu voor het onderzoek? En pleit dat haar toenmalige echtgenoot nu volledig vrij? Joachim Meese, advocaat en professor strafrecht aan de Universiteit Antwerpen licht toe. “Lijkverberging? Het zal moord zijn of niets.”
    Sint-Martens-Latem
  2. Zelfs de dioxinecrisis maakte hem populair. Wie was Henri Renmans die meer dan 340 slagerijen had?
    PREMIUM
    Portret

    Zelfs de dioxinecri­sis maakte hem populair. Wie was Henri Renmans die meer dan 340 slagerijen had?

    Naast elke Aldi een Renmans. Zo slim was Henri Renmans (86) die er sinds 1980 zijn brood en beleg mee verdiende. Dinsdag overleed de oervader van ’s lands bekendste beenhouwerij, die op haar hoogtepunt 349 winkels telde. Hoe kon Renmans uitgroeien tot een begrip en wat heeft die andere supermarkt, Colruyt, daarmee te maken? “Hij heeft altijd veel respect gehad voor de mensen die voor hem werkten”, zegt zoon en huidig CEO Rik Renmans aan HLN.