Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

HET DEBAT. Moeten ongevaccineerden voorrang in de zorg afstaan?

Moraalfilosoof Patrick Loobuyck van de Universiteit Antwerpen pleit voor een opkomstplicht voor vaccinatie. Wie niet komt, betaalt een solidariteitsbijdrage en moet een papier ondertekenen waarop staat dat ongevaccineerden mogelijk geen voorrang zullen krijgen als coronapatiënt op gevaccineerden in een noodsituatie. Wat denk jij? Moeten ongevaccineerden voorrang in de zorg afstaan? Eerst laten we onze experts aan het woord. Daarna is het jullie beurt. 

118 reacties

  • Eddy Geypen

    2 jaar geleden
    Door je te laten vaccineren bescherm je de andere (je medemens) Waar zijn de universele rechten van de medemens?
  • Roland Arnouts

    2 jaar geleden
    Geen vaccinatie = in principe geen medische zorg voor corona. Indien toch medische zorg verleend wordt zal de patient zelf alles betalen en komt de ziekteverzekering niet tussen.
  • eric debanne

    2 jaar geleden
    Inderdaad verplichte vaccinatie voor iedereen ander geraken we er niet uit ! Degene die het niet willen die vaccin moeten maar de gevolgen van dragen eh De regels zijn voor iedereen hetzelfde Egoïsme en hypocrisie moet weg
  • roger houben

    2 jaar geleden
    Stop met dat gezever en verplicht de vaccinatie voor iedereen!
  • Julien Cuypers

    2 jaar geleden
    Er liggen evenveel gevaccineerden als niet gevaccineerden in de ziekenhuizen. De keuze was van in het begin vrij, maar door wie is dit volledig uit de hand gelopen? Inderdaad door deze regering die véél te laat heeft ingegrepen, maar het nu te doen lijken alsof het door de niet gevaccineerden is, in Vlaanderen amper 7%. Dat daardoor andere operaties stilgelegd worden is ook hun verantwoordelijkheid.