Negende (!) keer levenslang rijverbod voor onverbeterlijke wegpiraat

© bert feys

De procureur heeft in de politierechtbank van Ieper het negende levenslange rijverbod gevorderd voor een 59-jarige chauffeur uit Dadizele.

thv

Gery M. blijft al 27 jaar hardnekkig rondrijden, hoewel hij zijn rijbewijs al in 1990 definitief kwijtspeelde. De rechter velde in de vorige eeuw het zware oordeel omdat de beklaagde meerdere keren betrapt werd achter het stuur terwijl zijn rijbewijs tijdelijk was ingetrokken. Maar het levenslange rijverbod weerhield de man er niet van te blijven rijden.

De beklaagde werkte als kind bij zijn stiefvader die een autohandelszaak had. "Vanaf ons vijftiende werden we verplicht om met auto's, vaak onverzekerde, rond te rijden. Dat was voor mij het begin van alle ellende." Gery reed de voorbije jaren telkens met onverzekerde auto's rond. "Ik heb intussen ingezien dat ik verkeerd bezig was. Ik geef toe dat dit inzicht er rijkelijk laat is gekomen. Maar ik heb het nu toch echt ingezien", sprak de beklaagde gisteren op de rechtbank. Moerenhout zette zijn laatst aangekochte auto, waarvoor hij naar eigen zeggen wel de nodige documenten bekwam, inmiddels te koop. "Ik ben invalide en heb in feite mijn auto nodig, maar ik zal er vrede moeten mee nemen dat ik nooit meer zal rond mogen rijden."

“Hij speelt met de voeten van justitie en politie. Zo rijdt hij rond met een auto van zijn ex-partner. Op die manier kunnen we het voertuig niet in beslag nemen. Dus vorder ik een effectieve celstraf van tien maanden en opnieuw een levenslang rijverbod", aldus de procureur.

Vonnis op 30 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen