Willy Naessens komt goed weg bij milde rechter: "Luister volgende keer naar uw vrouw"

© vdb

Essevee-boegbeeld Willy Naessens verscheen dinsdag voor de rechter voor een ongeval in geïntoxiceerde toestand. Zogezegd met vluchtmisdrijf, maar dat klopte niet.

Joerie Dewagenaere

Willy Naessens, boegbeeld en ex-voorzitter van Zulte Waregem, moest dinsdag voor de rechtbank verschijnen. Op 1 maart vorig jaar reed hij in geïntoxiceerde toestand tegen een wagen nadat hij de controle over het stuur verloor. Zo belandde Naessens tegen een muurtje in de Marcel Windelsstraat. Hij had er net een etentje opzitten in Cottage met vrienden.

Door de klap en het feit dat heel wat mensen zich verzamelden rond de auto, was Naessens van slag. Daarop voerde zijn vrouw hem naar huis. “Vluchtmisdrijf”, oordeelde het Openbaar Ministerie. Dat werd betwist.

Toen zijn vrouw hem belde om te zeggen dat hij beter zou terugkeren, is hij meteen uit bed gekomen. Ze kwam hem halen en zo reden ze terug naar de plaats van het ongeval. “Dat hij niet ter plaatse is gebleven klopt, maar dat is geen vluchtmisdrijf”, sprak zijn advocaat.

De rechter oordeelde dat er van vluchtmisdrijf geen sprake was en toonde zich mild in zijn oordeel. Zeker gezien hij voordien al drie keer werd veroordeeld voor rijden in geïntoxiceerde toestand. Hij kreeg uiteindelijk alles samen een boete van 1.620 euro, met de bijkomende vergoedingen. “Het was een stommiteit tijdens een moeilijk weekend”, aldus Naessens.

De rechter gaf hem nog een goede raad mee. “Het zal waarschijnlijk niet ‘uw beste keer’ geweest zijn. Luister de volgende keer naar uw vrouw en dan zal dat niet gebeuren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen