Slager (21) blust zelf wagen na botsing met vrachtwagen

© gsd

© gsd

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een jonge slager uit Beveren-Leie belandde dinsdag met zijn auto onder een vrachtwagen in Ingelmunster. De wagen vatte vuur, maar kon snel worden geblust.

gsd

Jannos Vandekerckhove (21) uit Beveren-Leie was dinsdagmorgen vroeg onderweg naar Emelgem, waar hij in de Vleeshove werkt. Maar toen de slager iets voor 7 uur in Ingelmunster kwam, liep het mis. Vandekerckhove reed met zijn Peugeot 307 in de bocht van de Meulebekestraat naar de Bruggestraat toen hij de pas werd afgesneden door een concullega. Een trucker van slagerijketen Buurtslagers kwam uit de andere richting en belandde in de bocht met zijn vrachtwagen op de motorkap van de Peugeot. “Ik heb meteen geremd, ben nog naar de zijkant uitgeweken, maar het was te laat”, zegt Jannos. “Mijn wagen zat met zijn neus vast onder de vrachtwagen.”

De slager bleef ongedeerd, maar merkte dat zijn auto hevig begon te roken. Hij zag vlammen, maar kon ze niet blussen doordat de vrachtwagen in de weg zat. “Er zat niets anders op dan die vrachtwagen verder over mijn wagen te laten rijden, zodat hij zo snel mogelijk weg kon. Daarna kon ik de vlammen blussen met een brandblusapparaat”, zegt Jannos.

Ook de brandweer snelde ondertussen ter plaatse om een handje te helpen. De Peugeot, die Jannos acht maanden geleden tweedehands kocht, was zwaar beschadigd. De truck liep lichtere schade op, vooral aan de zijkant. Volgens de chauffeur was het Jannos die onder zijn vrachtwagen was gereden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen