© Jan Van der Perre

Een taxirit, maar dan in je eigen wagen

Ibrahim Ladah (24) wil met Driver Bob zijn klanten veilig naar hun bestemming rijden. Hij beoogt geen gewone taxidienst, maar studenten die de passagier in diens eigen auto vervoeren.

elien van wynsberghe

Met Driver Bob heeft Ibrahim Ladah maar één doel voor ogen: tevreden klanten die veilig en wel hun bestemming bereiken. Studenten met minimum twee jaar rijervaring zullen de passagiers in hun eigen wagen rondrijden. “Ik heb ondertussen al een database aangelegd met zo’n vijftig studenten die voor mij ritten willen rijden”, steekt Ibrahim van wal. “Nu is het wachten op de eerste klanten. Dan zijn we vertrokken. Met enkele geïnteresseerden heb ik al wel rond tafel gezeten.”

Fiscaal aftrekbaar

Ibrahim heeft al een bepaald cliënteel voor ogen. “Voor zakenlui en zelfstandigen is dit project een interessante keuze want het gaat om een fiscaal aftrekbare onkost. Wanneer ze het druk hebben, kunnen ze bovendien rustig werken op de achterbank van hun eigen wagen.”

De student die het dichtst bij de klant woont, zal worden opgeroepen. Vervolgens rijdt die de klant rond in diens eigen wagen. “Wanneer de klant een omniumverzekering of een bestuurdersverzekering heeft, kunnen onze chauffeurs zonder problemen achter het stuur schuiven.” Op die manier wil Ladah een goedkope vervoersoplossing bieden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER