Viroloog Steven Van Gucht (Sciensano).
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht (Sciensano). © Screenshot

Steven Van Gucht: “Besmettingen en ziekenhuisopnames hebben mogelijk piek bereikt, maar druk op intensieve zorgen blijft groot”

“De coronacijfers lijken voorlopig een piek te bereiken.” Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vrijdag gezegd tijdens een persbriefing van het Crisiscentrum en Sciensano. “Nu ja, dit geldt voor de besmettingen en voor de ziekenhuisopnames, maar nog niet voor de opnames op intensieve zorgen”, benadrukt hij. “Daar blijft de druk zeer zwaar en zullen de cijfers nog toenemen. We verwachten de piek daar mogelijk volgende week, met 850 tot 1.000 patiënten op intensieve.”

55 reacties

  • Kim Verpoorter

    2 jaar geleden
    Bij mijn zoon op de secundaire school doen ze dankzij deze geweldige maatregelen dus weer niks. Allez, hij zal volgende donderdag 1 dag thuis mogen blijven voor afstandsonderwijs en dat op die drie weken tijd die nu komen. Dit zal echt het virus gaan weghelpen, kuch. Had de scholen vanaf maandag toch gesloten in plaats van het virus nog steeds de vrije loop te geven in die broedhaarden.
  • Bart Timperman

    2 jaar geleden
    De omikron variant zal zich binnenkort ook verspreiden hier, de piek is nog lang niet bereikt meneer van Gucht, zeker niet met die halfslachtige maatregelen die m'n hier treft.
  • arlette Strumane

    2 jaar geleden
    DE FOUT ... is nog steeds dat men van "mondmaskers" spreekt men had reeds lang FPP2 NEUS/mondmaskers moeten verplichten die men niet anders dan correct kan dragen , de meesten zie je met versleten vodjes die amper mond bedekken of zelfs op de kin hangen . Hopelijk leren 6 jarigen het correct op school en kunnen ze hun ouders en grootouders opvoeden in veiligheid voor allen .
  • Alfred LEEMANS

    2 jaar geleden
    Enige goede maatregel was geweest om terug avondklok in te stellen . Dan kan niemand nog buiten en worden contacten automatisch vermeden met perfecte mogelijkheid op controle.. Ons land gaat ten onder aan gebrek aan 5 minuten politieke moed en een ongelooflijke angst voor 2024.
  • Marcel Van der wuft

    2 jaar geleden
    Doordat de scholen niet dichtgaan kunnen ze in de zorg nog een maand voortdoen met ploeteren en niet-covid patiënten medische hulp ontzeggen wegens gn plaats en of personeel. Proficiat mr Weyts en Jambon. De zorg is u heel dankbaar voor uw support!