De kerstboom op Trafalgar Square, een cadeau van Oslo voor Londen.
Volledig scherm
De kerstboom op Trafalgar Square, een cadeau van Oslo voor Londen. © REUTERS

“Waar is de rest gebleven?” Kerstboom op Trafalgar Square in Londen, cadeautje van Noorwegen, valt niet bij iedereen in de smaak

Elk jaar sinds 1947 al schenkt Noorwegen, meer specifiek de stad Oslo, een kerstboom aan het Verenigd Koninkrijk: een prachtboom voor op Trafalgar Square in Londen als gebaar om de Britten dankbaarheid te tonen voor hun bondgenootschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een prachtige traditie, die solidariteit en vriendschap symboliseert. Maar dit jaar leek de vriendschap volgens sommige Londenaars toch niet zo heel groot. Op sociale media wordt gelachen met de ‘halfdode’ kerstboom die de Noren de Britten hebben geschonken.

10 reacties

  • jos gompel

    2 jaar geleden
    Hier worden duizenden bomen omgezaagd om zogenaamde uitdrukking te doen . In Zweden zijn er meer bossen dan in heel Vlaanderen.
  • André Gijbels

    2 jaar geleden
    Die ziet eruit gelijk Boris,embargelijk
  • karin verwimp

    2 jaar geleden
    Als men die boom nu eens gewoon had laten staan waar hij stond. Dan zag hij er nu nog mooi uit en kon men er nog jaren van genieten. Het moet heden ten dage toch perfect mogelijk zijn om een schitterende artificiële boom te ontwerpen en maken.
  • Eric De Baeremaeker

    2 jaar geleden
    Het is een voorbeeld van hoe het met de wereld is gesteld , aan het afbrokkelen .
  • Sam Star

    2 jaar geleden
    Niets is perfect, dat is nu eenmaal de natuur. Mensen beseffen dat niet meer met de maakbare maatschappij tegenwoordig.