Premier Alexander De Croo (VLD) en Vlaams Minister-president Jan Jambon (NVA) op het overlegcomité deze vrijdag
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (VLD) en Vlaams Minister-president Jan Jambon (NVA) op het overlegcomité deze vrijdag © Belga

ONZE OPINIE. “Het Overlegcomité organiseert geklaag, gezeur en zorgt voor een exponentiële stijging van wie zich verongelijkt voelt. Stop ermee”

Laat dit het laatste Overlegcomité zijn geweest. Het organiseert geklaag, gezeur en zorgt voor een exponentiële stijging van wie zich verongelijkt voelt. Om dan - zoals deze vrijdag - slappe compromissen te baren waar iedereen ontevreden over lijkt. Dat het anders kan, bewijzen sommige Europese landen. Uiteraard worstelen Frankrijk of Duitsland ook met de grillen van corona. Maar ze hebben duidelijke grenzen bepaald in de besmettingscijfers en de maatregelen die daar voor bepaalde sectoren bijhoren, waardoor niet élke week opnieuw élke lobbygroep moet strijden voor zijn zelfbehoud. “Waarop wacht ons land?”, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Weg met het ‘onzekerheidscomité’ dat wekelijks een hele maatschappij nerveus maakt.”

110 reacties

  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    De strategie van de verrotting en onbestuurbaarheid - waar Jambon de verkiezingen mee instapte - slaagt. Toch iets waar de N-VA sterk in is.
  • Willy cammaerts

    2 jaar geleden
    Dat comite is op zich geen probleem, het is het volk dat er in zit. Met aan de ene kant een aantal experten die dezelfde adviesen geven als pakweg Duitsland of Frankrijk, en aan de andere kant een aantal politiekers die met moeite het niveau van een parochieraad halen, maar omdat ze zich minister-president of minister van onderwijs mogen noemen, denken dat ze ook continu hun politieke spelletjes kunnen spelen, en geen verontwoordelijkheid dragen.
  • Jaak Denayer

    2 jaar geleden
    Va dit weekend waren er grote massa evenementen voorzien in Antwerpen. Elke burgemeester heeft de tools om in te grijpen.behalve De Wever, laf als altijd stuurt hij Jambon in de vuurlinie om de evenementen sector aan te pakken . Jambon in zijn klassieke stijl maakt er een zootje van ,spreekt zelfs niet meer over de reden van zijn tussenkomst en is nu tevreden omdat de scholen pas binnen twee weken sluiten..Qué ? Gelukkig zal het virus zich intussen koest houden.
  • marie oostens

    2 jaar geleden
    Verkiezingsresultaten zijn blijkbaar voor velen veel belangrijker dan de volksgezondheid. De politici zijn doof voor de verzuchtingen van de bevolking en nog belangrijker voor die van de wetenschappers.
  • Pedro De Geest

    2 jaar geleden
    Zoals steeds blijft de PS de baas in ons land. De enige partij die in alle regeringen zit en het voor het zeggen heeft. Ook de Waalse onderwijsminister was tegen de sluiting van de scholen, ook Di Rupo kantte zich tegen de vroegere sluiting van de horeca.