Vicevoorzitter van 3M Rebecca Teeters.
Volledig scherm
Vicevoorzitter van 3M Rebecca Teeters. © BELGA

Chemiebedrijf 3M geeft schoorvoetend PFOS-emissies via lucht toe

De chemische stof PFOS is bij 3M in Zwijndrecht in het verleden ook via de lucht uitgestoten. Dat heeft het bedrijf na lang aarzelen toegegeven tijdens de Vlaamse parlementaire onderzoekscommissie PFOS/PFAS. Nadat een voormalig werknemer die verklaring had afgelegd, bevestigde ook vicevoorzitter Rebecca Teeters voor het eerst dat er “onder andere” via de lucht emissies waren. Meer nog, volgens de huidige EHS-manager (environment, health & safety) van het bedrijf werden ook overheidsdiensten als OVAM en Vito daarvan op de hoogte gebracht.

12 reacties

  • PETER PERMENTIER

    2 jaar geleden
    Is dit een fraude geval aan het worden, blijkbaar gaat VITO en OVAM niet vrijuit maar dat verwonderd mij niets, met groen aan de stuur knuppel dan kan dit alle richtingen uit, weeral blijkt de inkomsten van taxen voornamer te zijn geweest dan volksgezondheid, achteraf zeggen we wisten hiervan niets is zoals steeds een goedkope politieke uitleg, die statements werden 50 jaar terug nog aanvaard maar ik ben blij dat er een einde aan komt aan deze nonsens politieke houding.
  • Frank De Rycke

    2 jaar geleden
    Dus moeten er tijdens al die voorafgaande jaren ferme sommen zwijggeld gedoneerd geweest zijn ...anders kan dit niet !! Doe zo verder Demir ,!
  • Walter Decock

    2 jaar geleden
    Proficiat mevr Demir om te beslissen alvast een deel van 3M te sluiten. Nu nog grondig nakijken hoeveel de heilige partij Groen in Zwijndrecht ontvangen heeft als gemeentebestuur van datzelfde 3M.
  • Guido Verlinden

    2 jaar geleden
    Als je toch zover bent is het gewoon sluiten.!!
  • Pat Debal

    2 jaar geleden
    Als ze dat bedrijf sluiten moeten De Wever en Tommelein en Weyts en Crevits en Turtelboom op staande voet opstappen want zij waren ervanop de hoogte