Jurgen Bastiaensen.
Volledig scherm
Jurgen Bastiaensen. © RV

Voormalig voetballer Jurgen Bastiaensen (44) overleden na val in de Maas

TurnhoutDe 44-jarige sportvisser uit Turnhout die vrijdag om het leven kwam na een ongelukkige val in de Maas in het dorp Maren-Kessel in Nederland, was de 44-jarige Jurgen Bastiaensen. Zijn vrienden en familie en bij uitbreiding een groot deel van de Kempense voetbalwereld reageert vol ongeloof. Jurgen Bastiaensen voetbalde onder meer bij Turnhout, Zwarte Leeuw, Hoogstraten en Sint-Lenaarts. 

  1. Wereldreiziger Marc (70) en metgezel maken motortrip van 20.000 kilometer naar Mongolië: “‘Bij die twee zit er een vijs los’, zag je de mensen denken”
    PREMIUM

    Wereldrei­zi­ger Marc (70) en metgezel maken motortrip van 20.000 kilometer naar Mongolië: “‘Bij die twee zit er een vijs los’, zag je de mensen denken”

    Hij reisde al meer dan de halve wereld rond, maar vorig jaar trok Marc Helsen (70) eropuit voor wat zijn laatste huzarenstukje moest worden: een tocht van 20.000 kilometer op de motor met ‘kompaan’ Frank Peeters. Het ultieme einddoel: het Altaj-gebergte in Mongolië. “Ik had al zo veel gedaan, maar was nog nooit écht vanaf mijn voordeur in Herentals vertrokken. In dit geval wel de voordeur van mijn stamkroeg De Zalm”, grijnst Marc Helsen. Zet u schrap voor een epische tocht langs oorlogsgebied, een kloof indrukwekkender dan de Grand Canyon en zuipende wijnboeren in Georgië.
    Turnhout
  2. Zigeunerbende intimideert tientallen verkopers van goud en bontjassen: “Ze betaalden amper 400 euro voor juwelen van 10.000 euro”
    PREMIUM

    Zigeuner­ben­de intimi­deert tientallen verkopers van goud en bontjassen: “Ze betaalden amper 400 euro voor juwelen van 10.000 euro”

    Een Duitse zigeunerbende heeft volgens het parket tientallen slachtoffers opgelicht bij de aankoop van goud en bontjassen. De clan plaatste eerst advertenties in een krant en sprak dan met hun slachtoffers af op hotel. De politie in Turnhout zorgde voor een doorbraak, nadat meerdere slachtoffers werden opgelicht in een hotel op de Grote Markt. Vandaag riskeren de bendeleden gevangenisstraffen tot 40 maanden. “Met het geld onderhielden ze hun dure levensstijl.” Denk onder andere aan luxueuze wagens, ter waarde van 180.000 euro.
    Turnhout