Een reiziger uit Italië doet een zelftest op het vliegveld van Los Angeles. De Verenigde Staten verstrengden deze week de inreisregels vanwege de nieuwe omikronvariant. (03/12/2021)
Volledig scherm
Een reiziger uit Italië doet een zelftest op het vliegveld van Los Angeles. De Verenigde Staten verstrengden deze week de inreisregels vanwege de nieuwe omikronvariant. (03/12/2021) © AFP

LIVE. Tijdelijke werkloosheid mogelijk voor ouders in week verlengde kerstvakantie - 9 bevestigde gevallen van omikron in ons land

Het Overlegcomité heeft gekozen om de komende weken maatregelen te nemen in het onderwijs en de vrije tijd. Voor winkels en horeca blijven de huidige regels gelden. Wereldwijd maakt men zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: een studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron. Ondertussen kleurt bijna heel Europa rood of donkerrood op de coronakaart. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.

  1. LIVE OEKRAÏNE. Nieuwe Russische raketaanvallen op Oekraïne - “Al meer dan 465.000 Russische soldaten uitgeschakeld in Oekraïne”
    LIVE OEKRAÏNE
    291

    LIVE OEKRAÏNE. Nieuwe Russische raketaan­val­len op Oekraïne - “Al meer dan 465.000 Russische soldaten uitgescha­keld in Oekraïne”

    Rusland heeft tijdens het orthodoxe paasfeest nieuwe drone- en raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne. Minstens twee mensen zijn omgekomen. Volgens Britse militaire inlichtingendiensten zijn ook al meer dan 465.000 Russische soldaten gedood of ernstig gewond geraakt in Oekraïne sinds de invasie op 24 februari 2022. Rusland stuurde dan weer een waarschuwing de wereld in: als Oekraïne met steun van het Westen de Krim of de Krimbrug aanvalt, zal er een verwoestende wraakactie volgen.Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. KIJK. Acid trekt zonder te betalen door ‘één van zwakste pretparken van Europa’: “Het lijkt wel een containerpark”

    KIJK. Acid trekt zonder te betalen door ‘één van zwakste pretparken van Europa’: “Het lijkt wel een container­park”

    “Jullie hadden toch niet gedacht dat ik een kaartje zou kopen? Ze verdienen die 30 euro absoluut niet. Heel het park staat op instorten, het is hier vuil en ze zorgen voor niks. En dan hebben ze hier nog dolfijnen en shit. Er moet hier duidelijk eens iemand komen inspecteren of alles oké is.” Youtuber Acid toont in een nieuwe video hoe hij binnendringt in het Boudewijn Seapark in Brugge. Dat doet hij na een artikel in deze krant over de staat van het pretpark.
    Blankenberge, Brugge