Wolven spotten in Limburg gaat op tal van manieren.
Volledig scherm
PREMIUM
Wolven spotten in Limburg gaat op tal van manieren. © Welkom Wolf

Vanuit je persoonlijke ‘kijkhut’, vanop een mijnterril of in de Lijnbus: vijf respectvolle manieren om wolven te spotten

LimburgMet een roedel van negen wolven in Limburg is de kans steeds groter dat mensen ze met eigen ogen te zien krijgen. Maar bijna altijd gaat het om puur toeval als iemand op weg is naar het werk en zo’n dier de weg plots oversteekt. Toch zijn er creatieve manieren om ‘actief’ wolven te spotten zonder risico’s te nemen of de dieren te verstoren. 

  1. Conner Rousseau kookt Pad Thai voor Hasseltse studenten: “Of dat onze keuze zal beïnvloeden? Dat zullen we zien in het stemhokje”
    PREMIUM

    Conner Rousseau kookt Pad Thai voor Hasseltse studenten: “Of dat onze keuze zal beïnvloe­den? Dat zullen we zien in het stemhokje”

    Opvallende verschijning woensdagmiddag in het restaurant van Hogeschool PXL in Hasselt. Niemand minder dan Conner Rousseau bond de keukenschort voor en maakte onder deskundige begeleiding van chef-kok Alexander van PXL-Catering een heuse Pad Thai. Tijdens het bereiden én het nuttigen van het Thaise noedelgerecht konden de studenten eveneens al hun prangende politieke vragen stellen.
    Hasselt
  2. De wolf en de raaf: ze horen samen, zijn even mythisch en worden nu allebei blijkbaar gehaat in onze contreien. De vraag is alleen waarom
    PREMIUM
    Limburg

    De wolf en de raaf: ze horen samen, zijn even mythisch en worden nu allebei blijkbaar gehaat in onze contreien. De vraag is alleen waarom

    Wie naast de wolf ook na 150 jaar afwezigheid terug is, is de raaf. Eeuwen geleden was de zwarte aaseter vooral gelinkt aan de pest, dood, hekserij en ongeluk met totale verjaring als gevolg. Vandaag vliegt ze weer rond in Vlaanderen met zelfs twee broednesten in Noord-Limburg waarvan vorige week één raafjongen werd doodgeschoten met hagel. Wolvin Naya en haar welpen ondergingen hetzelfde lot. Beide terugkeerders hangen nochtans fel samen. “Wolven laten aas achter dat zij verkiezen, hun relatie is bijzonder”, zegt Jeroen Denaeghel van het Agentschap Natuur en Bos.