16 miljoen euro voor twee nieuwe torens Hogeschool UCLL

De Hogeschool UCLL start dit najaar met de bouw van twee torens op de campus in Diepenbeek. De 'landmark' moet tegen 2020 klaar zijn. De 16 miljoen euro die hiervoor nodig is, betalen ze uit eigen zak. Het ontwerp is van Stéphane Beel. Het nieuwe gebouw moet het gezicht worden van de campus. Het nieuwe centrale gedeelte zal zo'n 6.000 meter omvatten.

LC

"De campus had nood aan vernieuwing en extra ruimte", zegt algemeen directeur Marc Vandewalle. "Deze nood hebben we aangegrepen om het concept van de hele campus te herbekijken. Campus Diepenbeek voelt aan als een verzameling van eilandjes, er ontbrak een centraal deel."

Het nieuwe gebouw moet voor bezoekers de ingang worden van de hogeschool, maar voor de 3.600 studenten moet het vooral een 'living campus' worden. "We willen een open ruimte creëren waar de studenten andere zaken kunnen doen dan studeren, dat kunnen ze in hun eigen gebouw al", legt Vandewalle uit. "Het wordt een ontmoetingsplaats, waar studenten uit verschillende richtingen kunnen samenwerken, maar waar ook bijvoorbeeld eens een pop-upwinkel staat."

Naast de open ontmoetingsruimte biedt het nieuwe gebouw ook drie aula's, leslokalen en een moderne mediatheek met een leercentrum aan. Tussen alle gebouwen in, waar nu een grote parking ligt, komt een groene zone. De parking verdwijnt, maar het terrein blijft wel toegankelijk voor de hulpdiensten. "Om de verdwenen parkeerplaatsen te compenseren, maken we de grote parking die op 10 minuten wandelen van de campus ligt beter toegankelijk door een betere bewegwijzering en verlichting van de voetpaden", aldus nog Vandewalle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer