© BELGA

Dit moet je weten als je zaterdag naar de Omloop Het Nieuwsblad gaat

De Omloop Het Nieuwsblad zalweer het bezoeken waard zijn dit jaar. De organisatie zorgt met ’t Kuipke voor een iconische plaats voor de presentaties van de renners en die zal volledig gratis te bezoeken zijn voor het publiek. Alles wat je moet weten als je zaterdag de 72ste editie van de Omloop bezoekt.

gco

Het is het eerste jaar dat de Omloop als WorldTour-koers doorgaat. Om die toetreding tot het WorldTour-niveau kracht bij te zitten wilde organisator Flanders Classics dit seizoen uitpakken met iets nieuws voor de wielerfans, die elk jaar massaal komen afgezakt naar de start- en aankomstsite van de Omloop. Zo kunnen de toeschouwers de ploegbussen dit jaar bezichtigen in de Floraliënhal en daarna kunnen de fans oversteken naar ’t Kuipke voor de presentatie van de teams op een groot podium. “Vorig jaar hadden we veel geluk met het weer, maar door alles overdekt te houden, willen we op zeker spelen en nog meer fans naar de start lokken”, vertelt koersdirecteur Wim van Herreweghe.

Iconische wielerplaats

“Op deze iconische wielerplaats willen we de renners een eerste échte keer in de spotlights plaatsen”, verduidelijkt van Herreweghe de keuze voor ’t Kuipke. Iedereen kan de presentatie in ’t Kuipke bijwonen en heeft vrije toegang tot de Floraliënhal. Goed nieuws dus want je hoeft op voorhand geen toegansticket aan te kopen! Vanaf 9 uur gaan de deuren van de legendarische piste open in Gent. De presentatie van de renners start om 9.45 uur.

Het amusement zal ook niet ontbreken want Studio Brussel-presentator Stijn Vlaeminck en sidekick Johnny DC zorgen voor de omkadering van de presentatie. De renners worden aangekondigd met een gepast achtergronddeuntje, waarna Michel Wuyts hen voor de eerste keer dit seizoen via korte vraagjes de pieren uit hun neus zal halen. Om 11.45 uur haast je je best naar de Emile Clauslaan, voor het SMAK (naast ’t Kuipke), want daar wordt het startschot gegeven.

Grote schermen

Maar de organisatie dacht ook aan de fans die afgezakt zijn naar Gent en er blijven om de aankomst van de renners te zien. Voor hen zijn er twee grote schermen geplaatst waardoor ze geen minuut hoeven te missen van de 1ste World Tour-editie van de Omloop Het Nieuwsblad.

De aankomst is voorzien omstreeks 16.30 uur en ligt net als vorig jaar op de licht hellende Emile Clauslaan ter hoogte van de Plantentuin aan de Ledeganckstraat. Zaterdagnamiddag weten we wie Greg Van Avermaet opvolgt als triomfator en of de Omloop Het Nieuwsblad al dan niet een lege plek blijft op het palmares van Tom Boonen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer