Toch geen extraatje van de stad Antwerpen voor ZNA-personeel voor inzet tijdens coronacrisis

Het personeel van de ZNA-ziekenhuizen zal dan toch geen  financieel extraatje krijgen van de stad Antwerpen. Dat had de toenmalige voorzitter en Antwerps schepen Fons Duchateau (N-VA) nochtans beloofd na de eerste coronagolf vorig jaar. "Volgens het stadsbestuur zou hun beloning niet te combineren zijn met de federale consumptiecheques die heel de zorg heeft gekregen. Dat vinden we een goedkoop excuus", zegt Wouter Bernaerts van het ACV op Radio 2 Antwerpen.

De toenmalige schepen en voorzitter van ZNA, Fons Duchateau, kwam tijdens de eerste coronagolf zelf met een besmetting in het ziekenhuis terecht. Hij beloofde daarna een extraatje aan het personeel, dat het toen zwaar te verduren kreeg. Nu kregen de vakbonden te horen van zijn opvolger Els van Doesburg (N-VA) dat dat er toch niet zal komen, omdat het fiscaal niet te combineren is met de consumptiecheques die de hele zorgsector van de federale overheid kreeg.

We zijn niet uit op een grote som geld of een grote beloning, de attentie is belangrijker

Wouter Bernaerts (ACV)

"We plannen nu om een nieuwjaarsbrief te schrijven aan onze nieuwe voorzitter, schepen Els van Doesburg, om haar te herinneren aan die belofte. Belofte maakt schuld", zegt Wouter Bernaerts (ACV). Dat het fiscaal niet kan, vindt hij maar een flauw excuus. "Er waren inderdaad ook consumptiecheques beloofd, maar met een beetje creativiteit zijn er ook andere attenties te vinden. We zijn ook niet uit op een grote som geld of een grote beloning. De attentie is belangrijker dan het bedrag."

Het stadsbestuur is medebestuurder van ZNA. Er werken meer dan 6.300 personeelsleden. 1.200 van hen zijn nog statutairen die rechtstreeks werken voor de stad Antwerpen. 

Meest gelezen