Duizenden personeelsleden uit de zorgsector in Brussel en Wallonië zijn vandaag op straat gekomen tegen de verplichte coronavaccinatie in hun sector.
Volledig scherm
Duizenden personeelsleden uit de zorgsector in Brussel en Wallonië zijn vandaag op straat gekomen tegen de verplichte coronavaccinatie in hun sector. © Marc Baert

Invoering verplichte vaccinatie zorgpersoneel loopt mogelijk vertraging op

De wettekst die de verplichte coronavaccinatie voor het zorgpersoneel invoert, loopt mogelijk vertraging op. Het ontwerp wordt pas begin volgend jaar verwacht in de Kamer omdat er nog gewacht wordt op het advies van de Raad van State, zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) tijdens de commissie Gezondheid.

36 reacties

  • Dirk Vanvooren

    2 jaar geleden
    Als je niet kunt leven met niet gevaccineerden in het ziekenhuis, blijf er dan weg !
  • Ludo Van Damme

    2 jaar geleden
    Sommigen hebben het blijkbaar nog niet door dat kinderen de motor van de epidemie vormen, zijn worden niet echt ziek, maar geven het virus door aan volwassenen. Daarom ware het veel beter geweest om nu de scholen te sluiten, zoals trouwens aanbevolen door de experten, dan nog twee weken aan te modderen, en zullen de facto wel het gros van de scholen toch moeten sluiten omwille van de massa's besmettingen van vele leerkrachten.
  • Gust Vandamme

    2 jaar geleden
    Wel de rechten (sic) willen maar niet de plichten; eigen collega's in gevaar brengen en dan maar protesteren. Werk je in de zorg, dan moet je gevaccineerd zijn. en anders: zoek een andere baan. Egoïsten die op basis van fake news een wanbeslissing nemen hebben gewoon geen plaats in de zorg en wil ik niet aan mijn bed.
  • Jos Brems

    2 jaar geleden
    In dit land loopt niets zoals het zou moeten De verhoging van de pensioenleeftijd was nochtans wel binnen 5 minuten geregeld.
  • dirk pyl

    2 jaar geleden
    Moet verplicht worden , ze gaan tenslotte met andere mensen om die ze kunnen besmetten Niet gevaccineerde de kosten zelf laten betalen , snappen ze nu niet zolang er ongevaccineerde zijn blijft het virus rond gaan