(archiefbeeld) ©  AFP

Elf burgers levend verbrand door junta in Myanmar, gruwelijke foto’s circuleren op social media

In Myanmar hebben soldaten van de militaire junta een dorp bestormd en elf mensen levend verbrand. Onder de slachtoffers zijn ook vijf jongeren, melden ooggetuigen. Foto’s van de verbrande lichamen, met hun handen op de rug gebonden, werden op sociale media geplaatst.

evdg
Bron: BELGA

Volgens een woordvoerder van de National Unity Government (NUG), de regering van nationale eenheid, opgericht door voormalige dissidente parlementsleden van de partij van Aung San Suu Kyi, waren er dinsdagochtend honderd militaire betrokken bij de bestorming van het dorp Don Taw. Het jongste slachtoffer zou veertien jaar zijn, het oudste veertig. “Deze daden zijn oorlogsmisdaden van de hoogste orde. Het zijn gewoon terroristische daden,” klinkt het in een verklaring. 

“Mijn broer was een student en pas 22 jaar jong”, zei een man uit het dorp in het noordwesten van het land aan dpa. “Toen de soldaten kwamen, probeerde hij te ontsnappen, maar ze pakten hem en doodden hem.” 

Myanmar is verzonken in chaos sinds de militaire putsch van 1 februari. Het regime hanteert een bloedige onderdrukking tegen opposanten, en de pers wordt gemuilkorfd door de junta, die de toegang tot het internet beperkt en medialicenties schrapt. 

Volgens schattingen van AAPP, een organisatie die het opneemt voor politieke gevangenen, zijn al ongeveer 10.000 mensen gevangengenomen vanwege hun verzet tegen de junta. Minstens 1.300 mensen zijn gedood.

Opgelet, onderstaande Tweets bevatten gruwelijke beelden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer