BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Onze volleybal­ex­per­te over de aantijgin­gen rond bondscoach Vande Broek: “‘Vadsige schijtwijven’, ‘bende trienen’, ‘hoer’: ongepast is een understatement”

Meer sportMaandag kwam een nieuw geval van psychologisch grensoverschrijdend gedrag aan het licht. Enkele ex-Yellow Tigers beschuldigen bondscoach Gert Vande Broek van emotioneel misbruik, zoals ‘fatshaming’ en het gebruik van scheldwoorden als 'hoer' en ‘vadsige schijtwijven’, om er maar twee te noemen. Onze volleybalexperte Valerie Hardie stelt zich vragen bij de replieken van hogerop. “Op z’n minst kan een federatie of sportadministratie de betrokken speelsters horen. Dat deden ze – gisteren althans – niet. De atleet staat centraal, luidt hun slogan: wel, praat er dan mee. Alvorens te oordelen.” 

19 reacties

  • Eric De Baeremaeker

    2 jaar geleden
    Zou hij niet beter opstappen , het ene schandaal na het andere . Waarom moet er in de Belgische ploegsport bij de vrouwen altijd mannen trainer zijn ? Bij het basketbal heb je een topspeelster die gestopt is en meer internationale ervaring heeft dan de huidige trainer . Dat moet toch in het volleybal en voetbal enz… ook kunnen ?
  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    De meeste sportatletes kiezen bewust voor een man als coach, omdat mannen de beste coaches zijn. Totale gelijkheid tussen M en V, wil zeggen zoals Herman Brusselmans het doet: V op dezelfde manier beledigen als M. Maar zo werkt het niet. Vrouwen willen nog altijd behandeld worden als het zwakke geslacht. Ze zullen raar opkijken, als alle mannen er de brui aan geven ...
  • Bart Dekort

    2 jaar geleden
    Als je een echte winnaar bent, en de ploeg staat door eigen schuld op verliezen, dan kan het instinct het overnemen van de politieke correctheid, zodat je mond woorden uitspuwt die niet horen. Zoals we nu bezig zijn is het mogelijk dat we onszelf vastzetten, want verwachten dat iedereen doet zoals er verwacht wordt dat hij moet doen is totaal onrealistisch. De mens is een dier, en de dierenwereld is keihard. Uiteraard moet iedereen zijn best doen, maar falen is normaal.
  • Iris Oosterlinck

    2 jaar geleden
    "Net als in het turnen zijn er speelsters van de huidige generatie Tigers die zich niet herkennen in de verhalen van hun voorgangsters. Ze prijzen Vande Broek net en vinden z’n harde hand niet overdreven hard." - Grensoverschrijdend gedrag is dan ook een compleet persoonlijke kwestie, waarbij elke persoon een andere grens heeft.
  • Gerry Cle

    2 jaar geleden
    Als de yellow-tigers een ECHTE ploeg waren hadden ze jaren geleden die trainer buiten laten zetten.