© Toon Royackers

Prins op zoek naar 'coole' Assepoes

Ergens in de buurt van Houthalen-Oost moet een beeldschoon meisje wonen, dat een uitzonderlijk glazen muiltje past. Toneelgroep de Hovelingen brengen 'Assepoes' weer helemaal terug in een moderne, coole versie.

Toon Royackers

De Hovelingen zijn na een jaartje pauze weer helemaal terug, al gaan ze zich voortaan wel specialeren is familievoorstellingen met een hoek af. Volgende maand brengen ze alvast hun versie van 'Assepoes'. Net als in het originele sprookje van Grimm heeft een beeldschone dienster een boze stoefmoeder en twee etters van stiefzussen. Alleen de echte prins ziet haar uitzonderlijke schoonheid van binnen én van buiten. Al draagt 'Assepoes' anno 2017 wel een jurk met 'special effects' en zit er in het stuk humor verwerkt waarmee afwisselend de kinderen en de grote mensen kunnen lachen.

Wie het verhaal van Assepoes in 2017 in Houthalen-Helchteren wilt volgen kan reserveren voor de voorstellingen op zaterdag 11, zondag 12, zaterdag 18, zondag 19, zaterdag 25 of zondag 26 maart. De Hovelingen spelen dan telkens om 15 uur in het ontmoetingscentrum 'Het Park' in Houthalen-Oost. Op vrijdag 17 maart is er daar ook nog een voorstelling om 20 uur. Het verhaal is geschikt voor kinderen vanaf het eerste studiejaar. Kaarten kosten 9 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen jonger dan 12. Reserveren kan via 0479 - 82 29 92 (na 18 uur), of via mail: reservaties@dehovelingen.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer