Stefanova Aleksandrova en Ivanov Mariyanov aan het verdwenen graf op de Westerbegraafplaats
Volledig scherm
PREMIUM
Stefanova Aleksandrova en Ivanov Mariyanov aan het verdwenen graf op de Westerbegraafplaats © DVEG

Ouders van doodgeboren tweeling trekken naar rechtbank nadat kindergraf plotseling verdween: “We willen opgraving voor DNA-staal”

GentStefanova (32) en haar man Ivanov (37), die volgens de Westerbegraafplaats in Gent al tien jaar aan het verkeerde graf van hun doodgeboren tweeling rouwen, trekken naar de rechtbank. Ze willen DNA-materiaal verkrijgen via een opgraving, omdat ze de uitleg van de begraafplaats niet geloven. “Wij hebben de grafzerk zelf gemaakt, wij wéten waar onze kinderen liggen.”

  1. Christiaan Ravych (Cercle Brugge) leidde
nooddefensie in Anderlecht: “Elk foutje
wordt op dit niveau keihard afgestraft”
    PREMIUM
    voetbal jpl champions' play-offs

    Christiaan Ravych (Cercle Brugge) leidde nooddefensie in Anderlecht: “Elk foutje wordt op dit niveau keihard afgestraft”

    In het Lotto Park werd Cercle Brugge met de neus op de feiten gedrukt. Met een nooddefensie, zonder de drie meest ervaren centrumverdedigers, werden de winstkansen van groen-zwart vooraf al heel laag ingeschat en individuele blunders maakten het helemaal onmogelijk om de Brusselse leidersploeg af te stoppen. Zondag komt er al een kans op revanche, thuis tegen datzelfde Anderlecht. “Maar we zullen toch iets geconcentreerder moeten zijn”, beseft Christiaan Ravych.
  2. Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeberhuisje wil parket vader van uitbaatster voor assisen wegens doodslag

    Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeber­huis­je wil parket vader van uitbaat­ster voor assisen wegens doodslag

    Het parket wil Roxan V., de vader van de uitbaatster van kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje in Gent, vervolgen voor doodslag op een zes maanden oude baby. De man schudde het meisje in februari 2022 zo hard door elkaar dat ze nadien in het ziekenhuis overleed aan een hersentrauma. En dat deed hij volgens de speurders met de intentie om te doden. Maar volgens Kris Vincke, de advocaat van V., was dat niet het geval: “Voor ons is het duidelijk dat de man nooit de bedoeling had om de baby te doden.”
    Gent