© put

POLL: Na Tournée Minérale: daar zijn de dagen zonder vlees weer

Na een maand niet drinken, veertig dagen met zo veel mogelijk mensen zo weinig mogelijk vlees en vis eten. De opzet van Dagen Zonder Vlees of kortweg DZV is eenvoudig: probeer de hoogste score te halen op de teller.

karu

Bedoeling is om mensen bewust te laten omgaan met hun voedingsgewoontes. De overconsumptie van dierlijke voeding is namelijk één van de belangrijkste oorzaken van de klimaatverandering. Samen met duizenden burgers gaan heel wat bekende persoonlijkheden dit jaar de uitdaging aan.

Hoe is de actie ontstaan

Uit bezorgdheid over de klimaatproblematiek riep een jonge studente (zelf geen vegetariër) in 2011 voor het eerst op om samen vegetarisch te vasten. Ondertussen is DZV uitgegroeid tot een burgerinitiatief dat kan rekenen op veel enthousiasme. DZV krijgt ook steun van heel wat bekende deelnemers. Dit jaar is er voor elke Vlaamse zender een boegbeeld.

Hoe werkt het

Je maakt een profiel aan op de website Dagen Zonder Vlees. Via een kalender kan je bijhouden hoeveel dagen je vegetarisch hebt gegeten. Zo zie je precies hoeveel je bijdraagt aan de DZV-teller. Je kan ook extra uitdagingen aangaan en zo meer punten scoren op je teller. De bedoeling is om een zo hoog mogelijke score te halen en zo te strijden voor de hoogste plaats.

Wie kan deelnemen

Je kan zowel in groep als individueel meedoen. Je kan ook als bedrijf deelnemen en zo meer kans maken op een hoge score.

https://dagenzondervlees.be/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER