Piqué, Araújo en Lenglet kijken beteuterd: zij konden niet voorkomen dat hun team er drie om de oren kreeg van een veel te sterk Bayern.
Volledig scherm
PREMIUM
Piqué, Araújo en Lenglet kijken beteuterd: zij konden niet voorkomen dat hun team er drie om de oren kreeg van een veel te sterk Bayern. © AP

Onze chef voetbal heeft een boodschap voor alle Barça-socio’s: “Superclubs als die van jullie vergaan niet”

FC Barcelona“Barcelona is wat Milan en Arsenal zijn geweest. En een béétje wat RSC Anderlecht op Belgisch niveau vandáág is”, zo schrijft Stephan Keygnaert na de roemloze aftocht van Xavi en de zijnen, gisteravond in de Champions League. Onze chef voetbal schetst verder hoe dit Barça “geen probleem van deze of gene trainer, maar wel een probleem van kwaliteit is” en wat volgens hem “het begin van het einde was.”

19 reacties

  • frans kwanten

    2 jaar geleden
    Komt allemaal goed,maar kan nog een paar jaar duren.
  • Norman Kamosi

    2 jaar geleden
    Wat er nu met FC Barcelona gebeurt dat kan bij iedereen gebeuren,vroeg of laat komt alles terug in orde,in Italië ben ik een grote fan van AC Milan,negen jaar lang domineerde Juventus de Serie A,en waar zijn ze nu?,in Engeland ben ik voor Manchester City,het Belgisch voetbal interesseert mij niet meer,ik was vroeger een hevige Anderlecht supporter nu niet meer,hun glorie tijd is voorbij.
  • Karel Van der Merwe

    2 jaar geleden
    Barcelona wil graag de besloten, invitation-only Super League, waaruit degraderen onmogelijk is, om zo de voetbalgedachte van degradatie en promotie op te offeren aan woekerwinsten. Tegenwoordig is het dus heel makkelijk: wanneer een Super League club verliest, dan juich ik.
  • Brent Somers

    2 jaar geleden
    Iemand die verwacht had dat Barca zou winnen ?
  • Herman Thys

    2 jaar geleden
    Het deed gisteren pijn aan de ogen. Ze vergaan misschien niet maar zijn al zo diep gezonken dat herstel wel eens jaren zou kunnen duren.
  1. “Hij kreeg het Etihad stil”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenland­se pers na tweeklapper tegen City
    4

    “Hij kreeg het Etihad stil”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenland­se pers na tweeklap­per tegen City

    Rode Duivel Loïs Openda gaat Europa rond. Hij schitterde door twee goals te maken op het veld van Manchester City. De Champions League-winnaars leken op weg om voor het eerst sinds 2018 nog eens een thuiswedstrijd op het kampioenenbal te verliezen. Maar met Jérémy Doku als invaller ging het elftal van Pep erop en erover: 3-2. Toch ging de prestatie van Openda niet zomaar voorbij, de Europese pers strooit met lof voor de Luikenaar. “Zijn snelheid is fenomenaal, hij was scherper dan Haaland.”
  2. Bayern in crisis naar Arsenal: overleeft coach-op-de-wip Tuchel de CL-kwartfinale? En welke toptrainers zijn in beeld als opvolger?

    Bayern in crisis naar Arsenal: overleeft coach-op-de-wip Tuchel de CL-kwartfina­le? En welke toptrai­ners zijn in beeld als opvolger?

    Na de verloren titelstrijd verkeert Bayern München in paniekmodus. De uitgerangeerde trainer Thomas Tuchel (50) doet normaal gezien het seizoen uit, maar zelfs dat is onzeker als de Rekordmeister schipbreuk zou lijden in de kwartfinales van de Champions League tegen Arsenal. Namen van opvolgers voor volgend seizoen circuleren intussen duchtig. Van de terugkeer van een uitgeleende trainer over een oud-gediende tot een Portugese T1 die zelf zijn diensten zou aangeboden hebben: wie zijn de kanshebbers na het njet van droomkandidaat Xabi Alonso?