Bij het Zweedse meer Bolmen, zie je nu dit bijzondere bord staan.
Volledig scherm
Bij het Zweedse meer Bolmen, zie je nu dit bijzondere bord staan. © Olle Kirchmeier / Visit Sweden

Zweden roept op de plaatsnamen van IKEA-meubels te ontdekken: “Meer dan een toiletborstel”

Een opvallende toeristencampagne vanuit Zweden: met ‘Discover the Originals’ hoopt het Scandinavische land dat je op zoek gaat naar de plaatsnaam waarnaar je favoriete IKEA-meubel is vernoemd. “Welkom in Bolmen”, staat nu bijvoorbeeld op een bord bij een Zweeds meer. “Meer dan een IKEA-toiletborstel.”

3 reacties

  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    Inderdaad de omgekeerde wereld nu, want als je de namen opzoekt krijg alleen maar koopwaar te zien.
  • AD Janssens

    2 jaar geleden
    Heb deze zomer drie weken door Zweden getrokken met mijn camper. Het was inderdaad grappig want op bepaalde momenten lijkt het alsof je door de IKEA catalogus aan het rijden bent. Overigens is het een prachtig land voor wie graag gaat wildkamperen aan één van de vele meren.
  • Jan Daems

    2 jaar geleden
    Vond het vroeger een échte Zweedse winkel, nu zijn alleen de namen nog Zweeds. Het overgrote deel van hun artikelen is ...made in China, een land waar milieunormen onbestaande zijn, kinderarbeid vanzelfsprekend en mensenrechten met de voeten getreden worden. Met hun goedkope rommel overspoelen ze de Europese markt en die is niet opgewassen tegen hun dumpingprijzen..
  1. Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisselen en twerkcompetities: rechtstreeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleister (maar soms loopt het ook mis)

    Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisse­len en twerkcompe­ti­ties: recht­streeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleis­ter (maar soms loopt het ook mis)

    24 uur per dag live in contact staan met mensen die 5.000 kilometer verderop leven. Dat is het concept van The Portal, een technologisch kunstwerk dat Dublin en New York met elkaar verbindt. Toevallige voorbijgangers krijgen de kans om naar elkaar te zwaaien, meer flirterige types twerken en wisselen nummers uit. In een mum van tijd is de spitsvondige creatie uitgegroeid tot een ware trekpleister, maar soms loopt het ook mis. Zo liet een Ier op het grote scherm een foto zien van het traumatische moment waarop het tweede vliegtuig zich in de WTC-toren boorde. Een vrouw moest ook al opgepakt worden omdat ze haar kleren uitdeed.