“Ethereum presteert beter dan Bitcoin omdat het technologische gok is in plaats van gok op inflatie”

Ether (ETH), het token van cryptonetwerk Ethereum, groeit de laatste tijd meer dan Bitcoin (BTC) omdat de laatste minder aantrekkelijk wordt als inflatiehedge. Dat zei Galaxy Digital-CEO en cryptostier Mike Novogratz in een interview met de Amerikaanse zakenzender CNBC. Is de Bitcoin-bull ineens een Ether-bull geworden?

Waarom is dit belangrijk?

Na een paar glorieuze bull-maanden lijkt de cryptomarkt weer haar volatiele natuur te omarmen en staat van veel munten de koers in het rood. Wat zijn de vooruitzichten voor volgend jaar?

Door het plafond van 21 miljoen munten hebben veel beleggers ’s werelds grootste cryptovaluta lang gezien als een hedge tegen inflatie. En die visie heeft alleen maar aan kracht gewonnen in tijden van de coronasteunmaatregelen, i.e. centrale banken die contant geld in de economie pompen. Zo zochten veel kleine beleggers met geld van de overheid hun heil in Bitcoin het voorbije anderhalf jaar. Die liefdesaffaire kan echter snel aan haar einde komen, nu de Fed, de koepel van Amerikaanse centrale banken, volgend jaar de stimulusmaatregelen volledig terugschroeft.

Groot technologisch potentieel

Miljardair Mike Novogratz, het prototype van de cryptobull, meent dat nu Bitcoin een deel van zijn aantrekkingskracht verliest als een hedge tegen een gedevalueerde munt, Ethereum beter presteert. En niet alleen omdat Ether de op een na grootste cryptomunt volgens marktwaarde is. De populariteit heeft Ether, volgens Novogratz, vooral te danken aan het feit dat voorstanders een groot technologisch potentieel toedichten aan het Ethereum-netwerk, dat begin 2022 enkele ingrijpende updates ondergaat.

“Mensen zien Ethereum als een technologische gok”, zei Novogratz. Hoewel Bitcoin de meest dominante cryptomunt blijft, is het marktaandeel van de munt gedaald tot ongeveer 40 procent. Dat is een aanzienlijke achteruitgang ten opzichte van een eerdere 70 procent. Cryptobeleggers richten zich dus meer en meer op andere digitale activa.

Voor Novogratz is Ethereum tegenwoordig dus beloftevoller dan Bitcoin. Daarnaast meldde de miljardair dat hij een “monsterlijk vierde kwartaal” verwacht op de rug van een bloeiende economie.

Aanhoudende bull-run in aandelen

Novogratz voorspelde ook een aanhoudende bull-run in aandelen, die volgens hem veel meer bullish handelen dan crypto, weet Business Insider.

“Cryptovaluta’s worden niet zo bullish verhandeld als aandelen omdat je de spanning waarneemt dat de Fed de alcohol veel sneller uit de punchbowl gaat halen dan we dachten”, zei hij. “In het algemeen zou dat niet goed moeten zijn voor risicovolle activa.”

(mah)

Meer