© archief

Vernieuwde opleiding Verpleegkunde PXL duurt vier jaar

De vernieuwde opleiding Verpleegkunde van de Hogeschool PXL heeft groen licht gekregen. Studenten die in september aan de professionele bachelor beginnen, hebben vier jaar voor de boeg, terwijl er dat voorheen maar drie waren. Dat heeft de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) goedgekeurd, net als de Vlaamse regering. Daarmee voldoet de opleiding aan de Europese richtlijnen.

mce

“Met deze vernieuwing zullen een aantal specialisaties die vroeger in vervolgopleidingen georganiseerd werden voortaan deel uitmaken van de nieuwe opleiding. De afgestudeerden worden daarmee breder inzetbaar. Het nieuwe curriculum biedt een antwoord op de kwantitatieve vereisten van de Europese richtlijn waarbij het aantal stage-uren toeneemt van 1400 naar 2300 en de opleiding moet 7 domeinen (thuiszorg, geneeskundige en heelkundige verpleegkunde, geestelijke gezondheidszorg, geriatrie, moeder-kindzorg en pediatrie) en 8 competenties breed afdekt”, klinkt het in een persbericht.

Ben Lambrechts, algemeen directeur van Hogeschool PXL: “Door die extra stage-uren goed in te vullen, kunnen we onze goede samenwerking met het werkveld verder zetten. De kwaliteit van de opleidingen was al goed, en wordt nu nog verhoogd omdat alle verpleegkundestudenten breder worden opgeleid en dus in meerdere domeinen binnen de zorg aan de slag kunnen. Bovendien spelen we in op een sector waarin de complexiteit is toegenomen. Voor onze Hogeschool PXL vormt dit een opportuniteit om in een doorgedreven samenwerking met het werkveld jonge professionals praktijkervaring te laten opdoen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer